Targul International de Carte „Librex “de la Iasi

Targul  International de Carte LIBREX s-a desfasurat in perioada 29 februarie-4 martie, la Sala Polivalenta din Iasi. Au participat 93 de edituri din Romania, dar si una venita din Franta. Din Bacau a participat numai Editura Vicovia. „Am primit cu placere la standul nostru pe marele poet basarabean Nicolae Dabija. Editura a fost salutata si de academicianul Mihai Cimpoi, care a apreciat oferta de carte si a urat Editurii Vicovia mult succes in proiectele pe care le realizeaza. Nicolae Dabija a tinut sa precizeze cu stilul lui delicat, ca noi suntem „fratii lui din Bacau“, a spus Viorel Cucu, directorul Editurii Vicovia. Poetul basarabean Nicolae Dabija si-a anuntat intentia de a scoate o lucrare la editurile Vicovia si Babel din Bacau, cu tiltul „Prutul are doua maluri“. „Cartea vine sa completeze lucrarea „Hotii de sperante“, aparuta imediat dupa evenimentele din 7 aprilie de la Chisinau“, a mai spus Viorel Cucu.

In ciuda frigului de afara, iesenii au venit sa participe la lansarea cartii lui Petru Ursache din Iasi, „Omul din Calidor“, lucrare dedicata lui Paul Goma. Cartea, aparuta la Editura Eikon din Cluj, a fost lansata in prezenta autorului dar si a unor profesori universitari de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza “din Iasi, ca Nicu Gavriluta si Liviu Antonesei.

Targul Librex, care s-a desfasurat pe parcursul a cinci zile, a avut parte de vanzari bune pentru o lucrare, controversata in mediile romanesti, care se numeste „Cranii de lemn“, aparuta la Editura Vicovia si Editura Babel,  compusa din articole din presa vremii, scrise de studentul Ion Mota. Profesorul universitar dr. Ion Caprosu a tinut sa aprecieze lucrarile scriitorului Eugen Sendrea, despre care a zis ca sunt lucrari necesare tinerilor de azi, iar modul in care este expusa istoria prinde cel mai bine la tanara generatie.

Targul Librex a avut parte de peste 60 de lansari de carte,  la care au fost invitate personalitati din cultura romaneasca, care au apreciat ca oferta editoriala a fost foarte bogata fata de ceea ce poate asimila publicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com