Bursa Erasmus, o punte pentru viitor in viata studentului bacauan Alexandru Stefan Tiron

Alexandru Stefan Tiron (23 de ani), student al Universitatii Vasile Alecsandri din Bacau, Facultatea de Inginerie, specializarea Calculatoare si Tehnologia Informatiei a reusit sa castige la sfarsitul anului trecut o bursa Erasmus, la institutul universitar tehnologic din Bethune (Franta) „IUT Bethune“. Zilele acestea a fost numit consilier IT al Ligii Studentilor Romani din strainatate. Din aceasta pozitie va ajuta la modernizarea siteului filialei din Franta, pentru facilitarea informatiilor despre studiile in strainatate prin social media facebook sau twitter. Este convins ca isi va dedica viata pasiunii pentru computere, pentru webdesign si inteligenta artificiala.

Stefan Tiron a fost implicat, inca din anul intai universitar, in activitatile Ligii Studentilor din cadrul universitatii bacauane, ca reprezentant IT. „În anul 2010 am început o colaborare cu Liga studentilor Universitatii de Vest Vasile Goldis, ajutându-i cu un site web www.ccsarad.co.cc.  În anul 2010 m-am ocupat în cadrul proiectului Calatorii prin locurile de altadata  al sociatiei IntegrEd pe partea IT ( blog proiect http://clabacau.wordpress.com, banner+video editare proiect) ultimul meu proiect a fost în anul 2011,  Caravana Ligii Studentilor Români din Strainatate privind informarea liceenilor studiilor în strainatate care s-a desfasurat la Colegiul Tehnic de Comunicatii Nicolae Vasilescu Karpen al caruia am fost elev“, a spus Alexandru Stefan Tiron.

Studentul bacauan vede in bursa castigata in Franta o punte spre viitor, o sansa in devenirea ulterioara. „Bursa Erasmus este visul multor studen?i reprezinta o punte spre evolutia ta ca persoana.Completarea dosarului pentru aceasta a fost usoara datorita sprijinului oferit de biroul de Relatii Internationale al unviersitatii unde studiez. În acest stagiu am cunoscut cultura, civilizatia si atractiile turistice ale  Frantei. Ceea ce m-a impulsionat sa aplic pentru bursa Erasmus a fost dorinta de a studia într-un alt centru universitar, sa aplic cunostintele acumulate în  cadrul pregatirii proiectului de licenta pe care îl voi sustine în tara. Pâna acuma am interactionat cu colegi din alte tari si am schimbat pareri despre culturile, civilizatiile de unde provenim fiecare. În cadrul Universitatii din Artois, Facultatea de Inginerie, specializarea Inginerie electrica si informatica industriala mi-am îmbogatit cunostintele privind limbajele de programare folosite în mediul industrial si electronica“, a mai spus Alexandru.

Printre pasiunile tanarului bacauan se numara calculatoarele, websignul, calatoriile, cititul, politica. Dupa incheierea facultatii, vrea sa urmeze un master in IT, la Bucuresti si sa-si gaseasca de munca in cadrul unei companii multinationale, pe domeniului care-l pasioneaza si pe care isi face studiile.  „Calculatoarele …. sa stiu ce este în interiorul unui PC, arhitectura pe care a fost construit, îmi place sa fiu la curent cu ultimele tendinte IT pe piata romîneasca si internationala. Pentru pasiunea de webdesign am cultivat-o de pe bancile liceului când am participat la Concursul de Informatica aplicata anul 2008, as dori sa îmi transform pasiunea într-un business, dar la acest lucru ma voi gîndi dupa ce voi termina facultatea, fiind un domeniu care necesita o perfectionare continua. Am activat foarte mult în domeniul ONG-urile din Bacau si unul din strainatate. Dupa ce voi absolvi Facultatea de Inginerie a Universitatii Vasile Alecsandri din Bacau, îmi voi continua studiile în orasul Bucuresti cu un master în domeniul IT“, a mai spus in incheiere Stefan Alexandru Tiron.

6 Comentarii

 1. Adrian Manta spune:

  Felicitari Alex!Mult succes in ceea ce vei de acuma incolo.

 2. alex spune:

  Adina !!!

 3. iulian spune:

  am doar eu impresia sau toatte super siturile astea din aceasta „biografie” sunt in joomla :))) ?

  • Iulian te-ai uitat mai bine ? Dar web-designul in definitia ta cu cea se ocupa?

   Ai dat trei click-uri :)) si repede critica.Doar e la romani pana nu vedem nu vedem in curtea vecinului nu ne simtim bine.

  • anonim spune:

   Ai vazut foarte bine,toate sunt in joomla,l-am cunoscut si eu pe tipul asta,numai gura e de el,n-are nici o treaba cu nimic.Articolul asta e un rahat la fel ca toate articolele scrise de romani,numai minciuni si inventii.Se stie cum pleaca romanii cu bursele astea,te porti frumos cu unul din profesorii care au grija de listele bursierilor si gata.Da na vrei sa fie ceva serios in tara asta…

 4. Adina spune:

  Bravo Alex!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com