Marele Maestru Constantin Bartolomeu Savoiu a devenit reprezentantul Romaniei in Liga Universala Francmasonica

Generalul (r) Constantin Bartolomeu Savoiu a fost ales zilele acestea, la Congresul de la Roma al Ligii Universale Francmasonice  (L.U.F.) – “Universala Framasona Ligo”, una dintre cele mai vechi organizatii masonice, fondata în 1905 în Elvetia, presedinte al  Sectiei Române a

Licio Gelli impreuna cu Bartolomeu Savoiu

Licio Gelli impreuna cu Bartolomeu Savoiu

L.U.F. Aceasta veche organizatie masonica are ca scop întarirea spiritului de fraternitate între toti oamenii, promovarea ideilor de solidaritate si toleranta prin conferinte si dezbateri rezervate tuturor masonilor, dar si deschise publicului larg.

Constantin Bartolomeu Savoiu are un CV impresionant atat in perioada cat a fost reprezentant al statului roman peste hotare, dar si dupa 1989, cand s-a implicat in viata politica, sociala dar si in organizatiile masonice cu scopul de a crea oportunitati si o buna imagine Romaniei.

De pe site-ul propriu:

ACTIVITATEA PROFESIONALA:

 Functionar, Economist într-o întreprindere de comert exterior, Ministerul Comertului Exterior al României 1968-1970;

Constantin Bartolomeu Savoiu Consilier Comercial într-o societate italiana lider, materiale de gestiune, Franta, 1970-1972;

Sef de vânzari într-o societate lider în industria alimentara, echipament industrial, Franta, 1972-1973;

Sef al Departamentului Vânzari într-o societate americana, produse chimice industriale, Franta, 1973-1974;

Sef al Departamentului Export, apoi Sef al Serviciului Export, apoi Director de Vânzari Export într-o filiala a unui grup industrial francez lider, 1974-2006;

Reprezentant General Africa si Orientul Mijlociu al acestei societati, din 2006 si Patron de I.M.M. la Bucuresti, 2006-2010.

Din 2010 este Consilier în relatii economice internationale în România.

 

foto http://constantinsavoiu.ro

foto http://constantinsavoiu.ro

ACTIVITATI LEGATE DE ANGAJAMENTUL PROFESIONAL:

Consilier al Comertului Exterior Francez, numit prin decret al primului ministru, 1994 -2010;

Membru al Comisiilor Europa de Est si Orientul Mijlociu al Comitetului National al Consilierilor Comertului Exterior Francez (C.N.C.C.E.F.), 1994-2010;

Membru al Comitetului Departamental al C.N.C.C.E.F. din Paris, 1994-2010;

Membru al Camerei de Comert Franco-Arabe, 1997-2000.

Constantin Savoiu are 6 ani în România si 36 de ani în Franta si în strainatate derulati în activitatea deSpecialist în domeniul exporturilor. În functia de Consilier al Comertului Exterior al Frantei, a contribuit, în zonele geografice pe care le-a cunoscut în profunzime (Africa, Orientul Mijlociu, Europa de Est), la dezvoltarea si expansiunea produselor de care era responsabil. El a consiliat IMM-urile franceze în implantarea lor pe pietele straine sau a ajutat societatile straine sa penetreze piata nationala franceza

În paralel cu activitatea profesionala, el a avut de asemenea o activitate sindicala, sociala, asociativa si cultuala.

În calitate de Delegat National al C.F.E.-C.G.C., însarcinat cu Relatiile Europene, a luat parte la actiunea Confederatiei pe plan international, în tarile europene.

În calitate de Presedinte al Uniunii Departamentale din Paris al C.F.E.-C.G.C., cea mai importanta din Franta, a coordonat actiunea reprezentantiilor Confederatiei sale în numeroase organisme pariziene: Casa Primara de Asigurari de Sanatate, Casa Primara de Alocatii Familiale, ASSEDIC, Prud`Hommes, Consilierii Învatamântului Tehnologic, Bursa Muncii, diferite Comisii si Comitete de Administratie, Prefectura, Municipalitate, etc.

Consilier Prud`Homme (Judecator-Magistrat) în Sectiunea Cadre (Encadrement) a Consiliului Prud`Hommes (Tribunalul Muncii) din Paris, Dl. Savoiu si-a adus contributia la solutionarea conflictelor de munca dintre salariati si angajatori.

Consilier al Învatamântului Tehnologic al Inspectoratului Scolar General (Academia) din Paris, Dl. Savoiu a îndeplinit misiuni încredintate de catre Prefectura din Paris la institutiile scolare: controlul taxelor de scolarizare, cereri de recunoastere a diplomelor de stat, avizul Inspectoratului General pe probleme de învatamânt.

Administrator al Securitatii Sociale, a participat la elaborarea reformelor, la gestiunea Casei Primare de Asigurare Medicala din Paris si C.R.A.M.I.F. din Île de France si la îmbunatatirea functionarii lor.

Vice-Presedinte al Comitetului Republican pentru Comert, Industrie si Artizanat, Dl. Savoiu a participat si contribuit la lucrarile colocviilor organizate de catre acest Comitet în domeniul economic, universitar, etc.

Presedinte al Asociatiei France Fraternité, a militat pentru participarea la viata sociala, politica si economica a tarii a francezilor de origine straina naturalizati.

În calitate de Vice-Presedinte laic al Consiliului de Administratie al Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Europa Occidentala si Meridionala, a contribuit la întarirea spiritului ecumenic între diferitele confesiuni religioase si a spiritului de toleranta.

Militant în Uniunea Pan-Europeana, în continuitatea ideilor marilor predecesori: Coudenhove-Kalergi, de Gasperi, Schumann, Adenauer, de Gaulle, si apoi Pompidou, Mitterand, Chirac si Sarkozy, s-a angajat în actiuni pentru o mai buna întelegere între tarile europene si pentru realizarea Marelui Ideal Comunitar al Uniunii Europene, cu respectarea identitatii tuturor natiunilor.

Ziarist, a contribuit, prin articolele sale din presa româna, la cunoasterea realitatii economice, politice si sociale din Franta si din diferite tari ale lumii, prin interviuri si reportaje

 

Urmare logica a diverselor sale angajamente în societatea civila, se angajeaza de asemenea în Francmasonerie, fiind initiat, în 1976, într-una dintre principalele Obediente Masonice franceze traditionaliste – Marea Loja a Frantei (G.L.D.F.). În 2004 a demisionat din Marea Loja a Frantei si a intrat în Marea Loja Nationala Franceza (G.L.N.F.), de unde demisioneaza în 2009 datorita alegerii sale în functia de Mare Maestru al Marii Loji Nationale Unite din România, în 2008.

Referitor la aceasta, dupa revenirea sa definitiva în Romania, s-a implicat si în viata masonica româna si, în 2007, este ales Mare Maestru Adjunct al Marii Loji Nationale Unite din România (M.L.N.U.R.), mostenitoare a Marii Loji Nationale a României, fondata în 1880 si a Marii Loji Nationale în exil, la Paris, în 1948, gazduita de catre Marea Loja a Frantei (G.L.D.F.), rue Puteaux, revenita în tara în 1993.

În Conventul din 29 martie 2008 este ales Mare Maestru al Marii Loji Nationale Unite din România (M.L.N.U.R.).

În noiembrie 2010, M.L.N.U.R. se dizolva în cadrul Obedientei Marea Loja Nationala Româna fondata “1880” (M.L.N.R. “1880”). Cu aceasta ocazie, este reales Mare Maestru.

Initiaza, în 2010, crearea Aliantei Masonice Române.

Initiaza, în 2012, cu Marea Loja Regulara a Serbiei, crearea Aliantei Masonice Ortodoxe.

Este numit, în luna iunie 2012, Mare Maestru de Onoare al Marii Loji Regulare a Serbiei.

Primeste, în 2012, Crucea Greaca de Prima Clasa acordata de Marea Loja a Italiei (Palazzo Viteleschi).

În mai 2012, Marele Consiliu al M.L.N.R. “1880” îi acorda, pentru contributia la crearea Obedientei si 36 de ani de activitate masonica, Marea Cruce a Ordinului Constantin Mavrocordat.

În septembrie 2012, Supremul Consiliu al Ritului Scotian Antic si Acceptat de Grad 33 si Ultim pentru România  îl alege Suveran Mare Comandor. Devine astfel Suveran Mare Comandor Mare Maestru al Marii Loji Nationale Române “1880”.

La 22 iunie 2013 se semneaza la Bucuresti, la initiativa sa, Actul Constitutiv al Uniunii Mondiale Masonice Traditionale (U.M.M.T.), de catre 8 Obediente italiene, 3 Obediente sârbesti, 2 Obediente românesti si demnitari ai Lojilor masonice din Elvetia si Franta. Suveranul Mare Comandor Mare Maestru G-ral (r) Bartolomeu Constantin Savoiu este numit Co-Presedinte Executiv al acestei organizatii, care regrupeaza Obediente traditionaliste cu obligatia credintei în Marele Arhitect al Universului si independente fata de curentul dogmatic anglo-saxon si de cel francez, ultraliberal si ateu. U.M.M.T. se mareste progresiv, numarând la începutul lui 2014, aproximativ 30 de Obediente membre.

În luna octombrie 2013, inaugureaza Suveranul Sanctuar al Ritului Memphis-Misraim, fiind ridicat la demnitatea de Mare Hierofant, 98º, în Franta, în 2011.

În octombrie 2014, la Congresul de la Roma al Ligii Universale Francmasonice (L.U.F.) – “Universala Framasona Ligo”, una dintre cele mai vechi organizatii masonice, fondata în 1905 în Elvetia, a fost ales Presedintele Sectiei Române a L.U.F. Aceasta veche organizatie masonica are ca scop întarirea spiritului de fraternitate între toti oamenii, promovarea ideilor de solidaritate si toleranta prin conferinte si dezbateri rezervate tuturor masonilor, dar si deschise publicului larg.

 

 

 

Un comentariu

  1. Nicolas Hastier spune:

    Caut adresa e-mail sau adresa postalà a General Constantin Bartolomeu Sàvoiu, din Bucuresti, petru a relua legàtura.
    Multumiri anticipate,
    Prof. Dr. Nicolas Hastier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com