Macarale

Un text de Valentin Vasilescu

Dupa o prima saptamîna a turului 2, în care Viorica Dancila a intrat pe un trend crescator, oboseala a început sa-si spuna cuvîntul. Dancila a recuperat mai mult de jumatate din diferenta care o separa de Iohannis. Dar campania electorala a lui Dancila s-a blocat si Klaus Iohannis este cel care a preluat, la timp, initiativa, lucru care ar putea decide cîstigatorul competitiei.
1. Momentul cheie al campaniei pare sa fie organizarea de catre Iohannis a unei conferinte de presa, considerata unilateral dezbatere televizata, la care nu a fost invitat si contracandidatul sau. Procedeul utilizat de echipa de campanie a PNL si de conducerea SNSPA, cu acest fake de dezbatere, este unul permis în aceasta competitie.
2. El vizeaza atingerea simultana a mai multe tinte. Una este legata de mediul universitar, în care are loc dezbatererea care are rolul de a-l urca pe candidatul Iohannis în sferele înalte. Si de a-i legitima superioritatea intangibilului Iohannis, în fata lui Dancila, reprezentatantul plebei. Pe principiul dominoului, se evita astfel ca Iohannis sa fie întrebat ce a realizat în cei 5 ani de mandat prezidential si care este viziunea lui despre România, în urmatorul mandat. Pe cale de consecinta, electoratul nu poate compara si alege pe baza cele doua viziuni ale candidatilor.
3. Echipa de campanie a PNL exploateaza, la 3-4 zile de încheierea competitiei, avantajele teoriei probabilitatilor, capitolul sistemele de deservire cu timp de asteptare limitat.
4. Situatia candidatului Viorica Dancila a devenit critica si daca nu face nimic prin care sa contracareze acest procedeu, ”dezbaterea Iohannis vs Iohannis”, poate sa se duca acasa.
5. Daca ar mai trai Corneliu Vadim Tudor si ar fi în locul lui Dancila s-ar urca pe o macara si ar chema presa. Exact când are Iohannis dezbaterea cu apropiatii lui. Chemîndu-l pe Iohannis sa vina pe macara.

FOTO: macarale-sibiu.ro

Ar crea un breaking news, preluat de toate canalele tv.

Justificarea ? Daca România ar fi în pericol cu cine s-ar simti românii în siguranta ? Cu cel care se ascunde de frica unei dezbateri cu contracandidatul sau sau cu cel care înfrunta frica ?
6. Nu stiu daca întelege Viorica Dancila dar atunci cînd si-a prezentat candidatura la presedintia PSD, trebuia sa se gîndeasca daca o tin curelele. Pentru ca acum nu mai e vorba de presedintia ei ci de supravietuirea PSD.

 

Un comentariu

  1. Micoian spune:

    Interesant articol. Felicit?ri autorului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com