„Luna Mostenirii Amerindiene” la «American Corner Bacau »

Astazi, de la ora 12.00, Centrul „American Corner Bacau”, care functioneaza în cadrul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, organizeaza un seminar cu o tema mai putin abordata la noi: Istoria Indienilor Americani.

 

„Invitat special este Brad Ludlow, voluntar Peace Corps, care îsi desfasoara activitatea, ca profesor de limba engleza, la Colegiul Tehnic „Letea” Bacau. Oaspetele american va vorbi publicului despre viata indienilor americani, înainte si dupa debarcarea europenilor, interactiunea bastinasilor cu colonizatorii, dar si despre integrarea actuala a amerindienilor în societate si stereotipurile, care înca se manifesta“, a spus Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

Participantii vor avea ocazia sa afle istoria sarbatorii de Thanksgiving Day (24 noiembrie) si o serie de traditii americane, specifice acesteia. Publicul va fi constituit din elevi de la Colegiul de Arta „George Apostu” Bacau, coordonati de prof. Laura Milon.  Pentru acestia, Centrul „American Corner Bacau” a pregatit si o expozitie de carte cu lucrari care trateaza tema abordata pe parcursul seminarului.  Activitatea este organizata pentru a marca „Luna Mostenirii Amerindiene”, sarbatorita anual în Statele Unite, în luna noiembrie.

citeste si “Ani de liceu, în SUA”, la American Corner Bacau/ Update Galerie Foto-Saptamana Internationala a Educatiei

Pasii care trebuie urmati pentru a studia la o universitate din New York

Americanii isi prelungesc finantarea la CCD pana in 2013

CCD Bacau a semnat un nou memorandum cu Ambasada SUA/ Americanii vor finanta noi programe culturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com