Asasinarea lui Valeriu Damian a bagat frica în oamenii de afaceri din Bacau(Galerie foto)

Desi au trecut mai bine de trei luni de la uciderea omului de afaceri Valeriu Damian, anchetatorii nu au reusit înca sa-i prinda pe faptasi. Totusi, în momentul de fata, procurorii au trei suspecti. Fratele, Nicusor Damian, a vrut sa angajeze detectivi, dar crede ca asta ar fi daunat anchetei. Acum se teme pentru propria viata si vrea sa-si ia un pistol, pe care sa-l tina în casa.

Trei  suspecti, crima are înca autori necunoscuti

Mai mult, familia Damian a oferit 10 000 de euro pentru orice informatie, care ar conduce la identificarea criminalilor.

„Nu a sunat nimeni sa ofere vreo informatie pentru recompensa. În momentul de fata avem trei suspecti, identificati prin mijloacele prorprii de ancheta. Nu va pot oferi mai multe date, dar cred ca acest caz  nu se va închide cu autor necunoscut”, a spus Felix Banila, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Bacau.

Valeriu Damian, de 65 de ani, a fost gasit în noaptea de 10 spre 11 august în vila sa din cartierul rezidential din satul Luncani. Medicii legisti dar si procurorii au confirmat faptul ca Damian era legat cu o sfoara de picioare si prezenta semne de violenta. „A fost o moarte violenta. S-a patruns în locuinta prin escaladarea gardului. Suntem siguri de acest lucru. Am gasit urme de noroi deoarece a plouat miercuri noapte”, a spus în dimineata zilei de 11 august prim-procurorul Banila.

“Vreau sa-mi iau pistol, oamenilor de afaceri din Bacau le este teama ca asasinatele ar putea continua„

„Dupa ce a fost omorât fratele meu, multor oameni de afaceri din Bacau li s-a facut frica ca va da cineva peste ei. E saracia asta care-i poate împinge pe multi la gesturi violente.

Eu vreau sa-mi iau un pistol, am vorbit la Arme si Munitii, dar întâi trebuie sa fac reabilitarea pentru vechea condamnare“, a spus Nicusor Damian.

Oamenii de afaceri Damian au fost condamnati pentru mita în dosarul Rafo. Omul de afaceri care detinea reteaua de benzinarii Helios, îsi tinea banii în banca si mai avea de recuperat sume importante de la alti oameni de afaceri. „Fratele meu lucra legal, platea accize si toate taxele catre stat.

Nu l-a omorât Mafia, ca nu a facut afaceri cu ei. Au fost criminali care au crezut ca tine banii în casa. Eu locuiesc tot în Slatina, Luncani“, a mai spus Nicusor Damian. Potrivit unor surse, Valeriu Damian ar fi fost amenintat, dar fratele lui refuza sa faca orice declaratie. „Îmi povestea tot, ce greutati avea, orice. Nu pot sa vorbesc nimic de amenintari, nu am voie. Când vor fi prinsi, vom avea ce spune“, a mai spus Nicusor.

Benzinariile sunt administrate de sotie

10 mii de euro pentru criminalii lui Valeriu Damian

Afacerea cu benzina a familiei Damian nu a avut de suferit de pe urma crimei. Bunurile care au apartinut lui Valeriu Damian sunt administrate acum de sotia lui. „Firma îsi urmeaza cursul firesc. Cumnata se pricepe la afaceri si este ajutata de fiice si ginere“, a mai spus Nicusor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com