Listele PNL Bacau pentru alegerile parlamentare, contestate la Bucuresti:„Votul nu a fost secret, rezultatul e nul“

Mai multi primari liberali din judetul Bacau dar si membri importanti ai organizatiei municipale au depus contestatii adresate liderilor PNL la nivel national. Ei sunt nemultumiti de modul in care s-a votat in Biroul Permanent Judetean al PNL Bacau, unde conducerea formata din Ionel Palar si Tudorita Lungu a decis ca votul sa nu fie secret. Scandalul vine la putin timp dupa ce senatorul Dragos Luchian a anuntat ca nu mai candideaza pentru alegerile parlamentare si ca acelasi lucru il vor face si alti parlamentari din Bacau, precum Viorica Marcu.sesizare-pnl

 

Liberalii bacauani si-au pierdut busola politica dupa 2014, cand Romeo Stavarache, adevaratul motor si lider al partidului,  a fost trimis in judecata de procurorii Anticoruptie. Desi rezultatele la alegerile locale au fost dezastruoase, PNL Bacau refuza sa se reformeze si sa puna in fruntea listei persoane cu notorietate, care ar putea aduce voturi. De exemplu, Ilie Birzu, una din figurile necontroversate ale partidului, care are un procent important din increderea bacauanilor, potrivit sondajelor facute in ultimii doi ani de PSD si PNL, este tinut la caracuda, in coada listei iar apropiatii liderilor sunt impusi in fata pe locuri eligibile.contestatie-pnl

 

 

COMUNICAT PNL: Biroul Permanent National al Partidului National Liberal a validat cu unanimitate de voturi listele cu candidatii PNL Bacau pentru alegerile parlamentare, astfel:

 

Senat

 

 1. Daniel Fenechiu
 2. Constantin Lazar
 3. Florin Diaconu
 4. Gabriel Gritcu

 

Camera Deputatilor 

                                                           

 1. Ionel Palar                                                                  
 2. Tudorita Lungu                                                           
 3. Claudiu Nastasa                                                        
 4. Narcis Jitaru                                                          
 5. Mircea Fechet
 6. Liviu Miroseanu
 7. Petrica Mihaila
 8. Ilie Bîrzu
 9. Tina Cristea
 10. Ioana Iordache

Ionel Palar

Precizam ca desemnarea candidatilor si ordinea pe cele doua liste sunt rezultatul unui proces intern riguros, evaluarea celor mai bune optiuni fiind facuta de o comisie alcatuita din primari ai PNL Bacau, desemnati prin vot de catre Biroul Politic Judetean. Ulterior, nominalizarile acestei comisii au fost validate, la rândul lor, de catre Biroul Politic Judetean si Comitetul Director Judetean (care include toti presedintii de organizatii locale), decizia finala fiind a Biroului Permanent National.

 

Domnul Daniel Fenechiu, o personalitate publica, va candida în baza protocolului încheiat la nivel national între Partidul National Liberal si Partidul National Democrat.

 

Având în vedere decesul primului presedinte al PNL dupa 1989, Radu Câmpeanu, în aceasta perioada s-a luat decizia suspendarii oricaror activitati politice în spatiul public, pentru a respecta momentele de doliu“.

 

 

                                                                                             Ionel Palar

Presedinte PNL Bacau

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

3 Comentarii

 1. cap_limpede spune:

  nici dracu nu mai voteaza cu infractorii astia din lista de mai sus, vopsiti in liberali…poate doar procurorii, cand vor emite mandate pe numele lor

 2. eu spune:

  Ilie Ipohondrie poate isi da seama ca a atins apogeul carierei politice odata cu cel de-al zece-lea mandat de consilier. Primarii reprezentativi poate ar trebui sa lucreze la capitolul gramatica.

 3. George spune:

  Si la Iasi a iesit cu scandal. Pnl se bazeaza pe imaginea lui Iohannis si Ciolos ca sa atraga voturi. Asa ca au facut ce au vrut cu listele. Era mai bine cu uninominal. Aveau si independentii o sansa care erau cunoscuti in Bacau. Birzu putea linistit sa castige colegiul 1 sau 2 din Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com