Plagiate grotesti la Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacau, unde profesorul plagiat plagiaza dupa plagiator. Cum si-a luat doctoratul Cristian Vintila, asociatul lui Viorel Hrebenciuc, închis pentru terorism în SUA

Cristian Vintila, fost asociat cu Viorel Hrebenciuc, a devenit doctor în 2006 plagiind capitole întregi din cartile profesorului universitar Carol Schnakovszky, actualul rector al Universitatii „Vasile Alecsandri“ din Bacau.    Ambii semneaza în 2002 un articol, copiind integral un articol al cercetatorului american Harry Robinson. Schnakovszky îl plagiaza pe Vintila, în 2007, teza acestuia devenind  curs pentru studentii din Bacau  iar acesta l-a ajutat pentru obtinerea dreptului de a avea doctoranzi.schnakovszky-3

Bacauanul Cristian Vintila (46 de ani), care este acum arestat în SUA pentru trafic de arme si terorism, este doctor în inginerie, titlu obtinut în 2006, cu teza de doctorat:”Optimizarea prin managementul de proiect a conceptiei produselor industriale”, la Universitatea Politehnica din Bucuresti, realizata sub coordonarea lui profesorului Constantin Ispas. A sef al tineretului social democrat din Bacau, într-o relatie foarte apropiata cu Viorel Hrebenciuc, consilier judetean  dar si seful Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat. A fost coactionar în Barter Group, împreuna cu Viorel Hrebenciuc si Dan Matei –Agathon.

Cristian Vintila: Sursa FOTO fermapolitica.ro

Cristian Vintila: Sursa FOTO fermapolitica.ro

Teza lui Cristian Vintila cuprinde sapte capitole distincte, din care patru sunt copiate prin metoda „copy-paste“  din cartile profesorului universitar Carol Schnakovszky, care în 2016 a fost ales rector al Universitatii „Vasile Alecsandri“ din Bacau.

Cristian Vintila a luat zeci de pagini, cuvânt cu cuvânt, din cartile „Ingineria si modelarea sistemelor de productie“ ( Carol Schnakovszky, Valentin Zichil, Gavril Musca, Chisinau Ed Tehnica, 1998), „Baze de date“ – Carol Schnakovszky,( 2000, Universitatea din Bacau) si „Modelarea si monitorizarea activitatilor logistice“, scrisa de Carol Schnakovszky, George Culea,( lucrare aparuta la Universitatea Bacau, în anul 2000).Universitatea ”Vasile Alecsandri”

„Colaborarea stiintifica“ între tânarul PSD-ist Cristian Vintila si profesorul Carol Schnakovszky, actualul rector al Universitatii „Vasile Alecsandri“, singura institutie de învatamânt superior de stat din Bacau, este mult mai veche.

Profesorul bacauan Carol Schnakovszky si Cristian Vintila, consilier judetean PSD în perioada 2000-2008, au cosemnat un articol, în 2002, mentionat si în lucrarea de doctorat din 2006, numit „The using of the Poka-Yoke techniques in order to avoid the translation programs and meniu from other languages“ în revista MOCM, vol. 8, pag. 144-149, („Modelling and Optimization in the Machines Building Field”), al carei editor sef este Valentin Nedeff (rector al Universitatii în perioada 2008-2016, apropiat al lui Carol Schnakovszky).Harry Robinson 1997 STAR Using Poka-Yoke Techniques by Mircea Merticariu on Scribd

Lucrarea de la Bacau este copiata integral, cuvânt cu cuvânt , fara mentionarea sursei, dupa articolul cercetatorului american Harry Robinson- „Using Poka-Yoke Techniques for Early Defect Detection“ prezentata de acesta la „The Sixth International Conference on Software Testing Analysis and Review“ (STAR’97), San Jose, SUA, 7 mai 1997 si care este disponibila online la adresa  http://faculty.washington.edu/apurva/502/Readings/Lean/pokasoft.pdf .Cristian Vintila ?i Carol Schnakovszky 2002 MOCM by Mircea Merticariu on Scribd

Singura „contributie“ a celor doi „autori” a fost de a înlocui între ele figurile 1 si 2 si de a înlocui în text toate trimiterile de subsol în limba franceza, cu altele în limba româna.

Articolul „stiintific“ semnat de Carol Shnakovszky si Cristian Vintila apare cu un titlu usor modificat- „The using of the Poka-Yoke techniques in order to avoid the translation problems from other languages“ si este mentionat drept contributie personala a lui Vintila Cristian la teza de doctorat sustinuta în 2006.

In mod paradoxal, profesorul bacauan ajuns rector afirma: „Acea lucrare nu-mi apartine. A fost scrisa de Cristian Vintila fara sa stiu eu si a fost semnata si cu numele meu, dar fara stirea mea. În legatura cu ea a existat si o ancheta la Universitatea din Bacau. Exista la dosar declaratia scrisa a lui Vintila prin care recunoaste ca nu am scris acel articol împreuna, ci ca doar m-a semnat fara sa ma consulte”, a declarat profesorul Carol Schnakovszky.

Colaborarea între PSD-istul Cristian Vintila si Carol Shnakovszky este însa mai bogata. În fapt, aproape toate contributiile în articole ale acestuia se leaga de activitatea profesorului bacauan. În lista de lucrari mentionate de „doctorul“ Vintila, atasata tezei de doctorat apar urmatoarele contributii: Vintila Cristian, Carol Schnakovszky, „Industrial Project Planning, Modelling and Optimization in the Machines Building Field“ (MOCM), 2001, 7(1), 136-139.

Vintila Cristian, Schnakovszky Carol, „The Using of the Poka-Yoke Yechniques in Order to Avoid the Translation Programs and Meniu from Other Languages“, MOCM, 2 (2002) pag 144.

Vintila Cristian, Schnakovszky Carol, „Push and pull systems review“, TSTM, 2002, 8, paginile 40-45.,

Vintila Cristian, Schnakovszky Carol, „Aspects for estimate the energy consumption from stadium grassy heating“, MOCM, 2 (2002) pag 138.

Vintila Cristian, Schnakovszky Carol, „Aspects for estimate the energy consumption from stadium grassy heating“, 5th International HVAC + R Technology Symposium, April 29 – May 01, 2002, Istanbul,

Schnakovszky Carol, Chirila C., Vintila Cristian, „Residual stress measurement methods for sheet metal“, în Buletinul IP Iasi, Tomul L (LIV), Fascicula Va, Editat de Universitatea Tehnica Gh. Asachi Iasi, 2004.

Vintila Cristian, Schnakovszky Carol, „Managementul proiectelor în creatia industriala“, aparut la Universitatea „George Bacovia“, în Buletin Stiintific, 2004, la paginile 263-278.

De mentionat ar fi ca articolele 4 si 5 din lista de lucrari a lui Cristian Vintila au un titlu identic iar articolul care poate fi vazut în revista Universitatii „Vasile Alecsandri“ din Bacau-MOCM descrie în amanunt instalatia de încalzit a Stadionului Ghencea, ce apartine Clubului Steaua.

Cum arata teza de doctorat a PSD-istului Cristian Vintila

Cristian Vintila îsi sustine în 2006, la Universitatea Politehnica din Bucuresti teza „Optimizarea prin managementul de proiect a conceptiei produselor industriale“.  Conducatorul stiintific al lucrarii a fost profesorul universitar Constantin Ispas,  decan  pâna în 2004 a Facultatii de Inginerie din Capitala si dupa acea perioada, pâna la pensionare, sef de catedra.  Profesorul Ispas a trecut cu vederea capitole întregi plagiate de apropiatul lui Viorel Hrebenciuc, Cristian Vintila, din lucrarile profesorului colaborator din Bacau, Carol Schnakovszky.

În teza de doctorat a lui Cristian Vintila,  subcapitolele  2.1 Analiza sistemica a activitatii de modelare si optimizare a proceselor industriale.  2.1.1 Prezentarea sistemului de productie, (pag 54-59) sunt copiate cartea „Ingineria si modelarea sistemelor de productie“ scrisa de  profesorii Carol Schnakovszky, Valentin Zichil, Gavril Musca, aparuta la Chisinau Ed Tehnica, 1998. Sunt luate cu copy –paste: „Prezentarea sistemului de productie“, 1.4.1 „Definirea notiuni de sistem“, care se gasesc la pagina 20-27.Plagiat prima proba: Cristian Vintila paginile 54 59 by Mircea Merticariu on Scribd

Sursa1 Schnak 1998 20-27 by Mircea Merticariu on Scribd

Un alt subcapitol plagiat este 2.1.5 „Scopul analizei sistemice. Modelare sistemica. Conceptul de model. Conceptie, testare, rezolvare, optimizare, simulare“, (pag 61-67).

Plagiat 2Vintila 61-67 by Mircea Merticariu on Scribd

Aceleasi pagini pot fi gasite integral în aceeasi carte mentionata mai sus, la paginile 30-37.  Au fost copiate integral subcapitolele 1.4 „Prezentarea sistemului de productie“, 1.4.4 „Scopul analizei sistemice. Modelare sistemica. Conceptul de model. Conceptie, testare, rezolvare, optimizare, simulare“.

Sursa 2 Schnak 1998 30-37 by Mircea Merticariu on Scribd

Si paginile 104-109 din lucrarea lui Cristian Vintila (Subcapitolele 3.7. „Contributii privind dezvoltarea unei aplicatii software pentru identificarea si analiza cantitativa a riscurilor“ si 3.7.1 „Structuri de date“ sunt luate direct din cartea „Baze de date“ a profesorului  Carol Schnakovszky, aparuta în anul 2000, la Universitatea din Bacau.

Plagiat 3Vintila 104-109 by Mircea Merticariu on Scribd


Au fost preluate direct subcapitolele „Notiuni introductive si „Structuri de date“, care pot fi gasite la paginile 5-13.

Sursa 3Schnak 2000 5-13 by Mircea Merticariu on Scribd

Doctorandul Cristian Vintila a depus un efort mai mare când „a scris“ paginile 147-168, în care a trebuit sa copie din doua carti.

Plagiat 4Vintila 147-168 by Mircea Merticariu on Scribd

Paragrafe întregi dar si câteva pagini din cercetarea lui se gasesc în cartea „Modelarea si monitorizarea activitatilor logistice“,  scrisa de Carol Schnakovszky, George Culea, (aparuta la Universitatea Bacau, în anul 2000)( Capitolul 5- „Modelarea activitatilor logistice prin retele Pretri“ dar si din cartea „Modelarea si monitorizarea activitatilor logistice în sistemele de productie“,  scrisa de Carol Schnakovszky, (aparuta la Editura Tehnica-Info Chisinau, în 2000. Din a doua carte, Vintila a luat paragrafe întregi din capitolul 4 –„Modelarea activitatilor logistice prin retele Petri“, (pag 103-128).

sursa 4 a Schnak 2000(2) 105-128 by Mircea Merticariu on Scribd

De fapt cele doua capitole din cartile publicate de profesorii din Bacau sunt identice, doar ca la cartea aparuta la Universitatea  „Vasile Alecsandri“ din Bacau este declarat drept autor Culea George, în timp ce la cartea publicata la Chisinau, acelasi capitol îl are ca autor pe  Carol Schnakovszky.

Lucrarea plagiatorului Vintila, asumata integral de profesorul plagiat Schnakovszky drept curs pentru studenti, mentionata în dosarul care i-a dat dreptul de a avea doctoranzi

Profesorul bacauan Carol Schnakovszky, plagiat din plin de fostul student Cristian Vintila, realizeaza un curs în 2007, care este copia fidela a PSD-istului Vintila.  În 2007, Schnakovszky publica la Bacau un volum de note de curs la disciplina „Managementul proiectelor de cercetare stiintifica“ iar în 2015 profesorul bacauan sustine abilitarea, adica poate avea doctoranzi, pe care sa-i conduca în drumul lor stiintific, în cercetare. Este ajutat la punctaj chiar de cursul plagiat din Cristian Vintila, la rândul lui, plagiat din cartile lui Schnakovszky. Practic, cercul plagierii s-a întors la profesorul plagiat, care îndirect se auto-plagiaza preluând ca si contributie proprie cursul.

Anul acesta, Carol Schnakovszky reface documentele de concurs pentru abilitare unde apare raportat cursul „Managementul proiectelor de cercetare stiintifica“ ca „note de curs si aplicatii“, la capitolul îndrumare de laborator.
Teza de Doctorat Cristian Vintila 2006 by Mircea Merticariu on Scribd


Curs Carol Schnakovszky: Managementul Proiectelor Cercetare by Mircea Merticariu on Scribd


http://www.ub.ro/files/cercetare/rapoarte/schnakovszky.pdf

Aceste „note de curs“, asumate prin propria semnatura ca fiind originale, sunt de fapt un plagiat dupa teza de doctorat a lui Cristian Vintila si un autoplagiat fata de propriile lucrari luate nepermis de Cristian Vintila. Din luna martie a acestui an Carol Schnakokszky este rector al Universitatii „Vasile Alecsandri“ din Bacau

 

Cine este Cristian Vintila?

Cristian Vintila a fost în anii 90 lider al organizatiei de tineret a PSD si asociat cu Viorel Hrebenciuc si Dan Matei-Agathon în firma Barter Group, care care a condus-o din 1998, pâna în 2005. A fost consilier judetean social democrat în perioada 2004-2008. În 2009, Vintila ajunge sef al Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat, în timpul Guvernului Boc, PSD-PDL. În acelasi an primeste certificat ORNISS, cu acces la informatii clasificate.  „Doctorul“ Vintila a absolvit în 2012 cursurile pentru civili ale Academiei Nationale de Informatii, cu specializarea in „Stiinte militare si informatii“.

În luna decembrie 2014, Cristian Vintila, Virgil Flaviu Georgescu si Massimo Romagnoli au fost arestati la Podgorita, de autoritatile americane, sub acuzatia ca ar fi vrut sa vânda armament Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC). Autoritatile judiciare din New York îi acuza pe cei doi români si pe italian de conspiratie pentru uciderea cetatenilor SUA si de trafic de armanent facut pentru sprijinirea unei organizatii teroriste, oponenta statului american. (Text publicat si in ziarul Adevarul)

 

 

2 Comentarii

  1. Marius CET spune:

    Aproape toti sunt ZERO caci au furat si au plagiat cat au putut ca sa ajunga pe functii bine platite de contribuabilul de rand. Daca au avansat prin frauda intelectuala, trebuie recuperati si banii! O sa va speriati daca sumele se vor da publicitatii!
    Ca cititori de pe fituici sau de pe proiector sunt tari, dar daca le tai sursa de inspiratie e vai de mama lor!!! Daca vrei sa le vezi calitatea te duci la oricare curs si te ingrozesti cat de aerieni sunt. Ce e drept sunt si 3-4 exceptii.
    Cazul Vintila e unul tipic. Carol are materialul, Cristi are banii si doreste titlul, iar Costica e girantul casei(vezi cati plagiatori de la UVAB au doctoratul la el). Intre timp Carol a uitat prin ce teze a raspandit materialele si cand a facut cursul s-a autoplagiat .

  2. Amalia R spune:

    Nu se va schimba nimic, chiar daca scrieti. Actuala conducere are protectie la parchet, asa se lauda! Merita efortul sa fie povestite toate ilegalitatile, toate golaniile. Falsuri, ingamfare, tortura, oameni dati afara dupa bunul plac. Nimeni nu are curajul sa vorbeasca, sa-si asume. Alo, domnilor procurori, veniti si verificati toate falsurile si trebuie sa inchideti Universitatea. Meritam actuala conducere, nici unii nu zicem nimic. Sunt doctorate care sunt facute de profesori, pe bani, sunt licente facute tot pe bani, profesorii copie de unde pot si ei. Va dau cazuri cate vreti. Bine ca nu mai am treab? cu aceasta institutie oribila de provincie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com