“Let’s do it, Romania!”, in Tirgu Ocna, Slanic Moldova si Bacau UPDATE FOTO

Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare (SNPAP) Tîrgu Ocna s-a implicat ieri, 12 mai, de Ziua Curateniei Nationale, în cadrul Campaniei Nationale  “Let’s do it, Romania!”. Cei 210 elevi ai SNPAP au paticipat la actiuni de ecologizare in Tirgu Ocna si Slanic Moldova. „80 elevi au desfasurat, în colaborare cu Primaria Tîrgu Ocna si Asociatia „Terra Mater”, coordonator zonal,  activitati de ecologizare si igienizare a albiei râului Slanic, pe raza localitatii Tîrgu Ocna, iar 130 elevi au facut actiuni similare în statiunea Slanic Moldova“, a precizat Silvia Vatavu, purtator de cuvant al Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare.

Actiunile voluntare de ecologizare au avut la baza acordul de parteneriat încheiat între Administratia Nationala a Penitenciarelor si Asociatia “Viitorul în zori”, organizator “Let’s Do It, Romania!”. „Implicarea elevilor în aceasta campanie are ca scop dezvoltarea comportamentelor prosociale, a spiritului civic, a sentimentului de apartenenta la societatea civila, precum si a sentimentului de responsabilitate fata de mediul înconjurator. Reamintim faptul ca, si în anii precedenti elevii Scolii au participat la astfel de activitati, constituind un exemplu activ la ameliorarea si protejarea mediului înconjurator“, a mai precizat Silvia Vatavu.

Voluntariat si la Penitenciarul Bacau

Si persoanele care ispasesc pedepse in Penitenciarul Bacau au participat la actiuni de Ziua Curateniei Nationale,în cadrul proiectului ,, Let’s do it, România“. „Ieri, un grup de 15 persoane private de libertate, femei, clasificate în regim deschis si semideschis, au participat voluntar la activitati de ecologizare si igienizare a zonelor  General Guse si Arcadie Septilici din Bacau. Sacii si manusile au fost asigurate de Asociatia Terra Mater Bacau. De asemenea,  angajati ai unitatii noastre si-au manifestat dorinta pentru a participa  în calitate de voluntari în cadrul proiectului ,, Let*s do it, România!”, a precizat Georgeta Carlan, purtator de cuvant al Penitenciarului Bacau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com