Dr. Martin Benedict, la un pas de a deveni sfânt

Medicul preot Martin Benedict (1931-1986), din satul Galbeni, comuna bacauana Nicolae Balcescu, este la un pas de a deveni sfânt franciscan. În urma cu cinci ani a început procesul de canonizare, la Vatican, iar pe 30 iunie, Papa Benedict al XVI-lea împreuna cu alti înalti prelati vor decide daca poate intra în lumea sfintilor. Pâna acum, în dosarul de canonizare au fost strânse 70 de marturii ale celor care au fost tratati miraculos prin puterea lui Martin Benedict si prin rugaciune. „Procesul de canonizare a ajuns la final. La sfârsitul lunii iunie, Vaticanul va lua o decizie finala“, a spus preotul dr. Eusebio Bejan, care se ocupa de misiunea de canonizare si care acum predica la o biserica din Austria. Marturiile din dosar au fost strânse de fratele acestuia, istoricul Octavian Bejan, care este si notarul cauzei. „Sunt 70 de marturii, care au fost supuse judecatii Bisericii. Sunt multi oameni care au fost salvati de dr. Martin Benedict si care vin acum si depun marturie“, a spus Octavian Bejan, istoric implicat în activitatea de cercetare.

Fântâna si casa doctorului Martin Bejan, loc de pelerinaj

Toti satenii din Galbeni pot depune marturie, ca apa de la poarta casei dr. Martin Benedict avea miros si gust de trandafir. Zeci de persoane spun ca s-au vindecat dupa ce au baut din „fântâna minunata“. „Sfântul Martin Benedict a salvat multe vieti. Noi ne rugam lui. L-am visat si am decis sa slujesc Ordinului Franciscan si lui Dumnezeu. Apa de la poarta vindeca toate neputintele“, a spus Catalina Galatanu. De aceeasi parere este si consilierul local Mihai Tulbure. „Am intrat de la 18 ani la franciscani. Dr. Benedict a facut minuni“, a spus Tulbure. „În ultimii ani, mii de persoane au venit aici, special sa ia apa din fântana. Au fost femei care nu puteau face copii, faceau tratament de multi ani si imediat dupa ce au baut apa, au ramas însarcinate. Au venit grupuri din America Latina, dar si din toata Europa. În registrul casei sunt trecute mii de persoane“, a spus Octavian Bejan.

Sevastia Vatavu: Am fost 17 ore în moarte clinica si doua ore la morga, dr. Benedict m-a înviat

Sevastia Vatavu (74 de ani), din Târgu Ocna, a ajuns la morga în 1975, când a nascut fetita. Dr. Martin Benedict, pe atunci medic în Onesti, i-a spus sa nu avorteze, chiar daca este riscant. A nascut foarte greu, într-o duminica, când doctorul Benedict nu era la spital. Când s-a întors de la Biserica, medicul a trecut la spital, unde a aflat ca ea murise si ca tocmai fusese dusa la morga. Mai mult, Sevastia Vatavu a mai fost salvata înca odata, în 1982, când a tratat-o de un cancer la sân. „În 1975, când am nascut, medicii au spus ca nu ma pot salva. A venit dr. Benedict, m-a luat de la morga si a reusit cu rugaciune si apa calda sa ma readuca la viata“, a mai spus Sevastia Vatavu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com