Independentul Gheorghe Vicol, asociat eronat pe panourile Primariei Onesti cu Partidul Verde

Candidatul independent Gheorghe Vicol a facut plangere fata de modul in care a fost afisat pe panourile electorale ale Primariei Onesti. Plangerea inregistrata la Circumscriptia electorala din Onesti a fost respinsa pe motiv ca nu ar fi de competenta lor, ci strict a primariei. Judecatorul Adrian Asavei considera ca decizia Primariei Onesti legata de afisarea pe panourile electorale nu este neaparat ilegala, ci imorala. Gheorghe Vicol va depune o alta plangere la Biroul Electoral Judetean (BEJ) Bacau pentru incalcarea prevederilor legii 67/2004, privind alegerea autoritatilor publice locale.

Primarul Onestiului, Emil Lemnaru, a încalcat prevederile legale referitoare la afisarea candidatilor pe panourile electorale. Desi inginerul Gheorghe Vicol candideaza independent la Primaria Onesti, pe panoul de afisaj electoral el figureaza ca si candidat al Partidului Verde. Mai mult, desi Gheorghe Vicol este primul dintre candidatii care si-au depus candidatura la Circumscriptia din Onesti, el este pus la ultima pozitie pe panoul electoral, în acelasi rând cu candidatii independeti la functia de consilier.

Fata de aceste încalcari ale prevederilor legale, ieri, 11 mai, a fost depusa o plângere la Circumscriptia Electorala din Onesti. Biroul de Circumscritie din Onesti a respins plangerea, pe motiv ca nu este de competenta lor. „Membrii partidelor politice din Circumscriptia Onesti au considerat ca afisarea pe panourile primariei nu este de competenta noastra. Am dat respingere plangerii. Juridic, situatia nu tine de competenta noastra, iar asocierea cu un partid a unui candidat independent este imorala. Panourile au mai multe deficiente. Domnul inginer Gheorghe Vicol, candidat independent la Primaria Onesti, poate face plangere, in termen de trei zile, la BEJ“, a spus judecatorul Adrian Asavei, presedintele Circumscriptiei Electorale din Onesti.

Candidatul independent Gheorghe Vicol crede ca asocierea pe panourile electorale ale Primariei Onesti a fost facuta de primarul Emil Lemnaru intentionat. „Lui Lemnaru ii este teama de mine, de asta incearca sa produca confuzie si sa ma asocieze cu un partid. Sunt independent, nu sunt membru de partid, dar figurez pe panoul de afisaj electoral in dreptul Partidului Verde“, a spus Gheorghe Vicol.

Potrivit unor sondaje de opinie, Gheorghe Vicol-independent, Danut Oprea (PNL) si Laurentiu Neghina(UNPR) au in jur de 15 procente din electoratul onestean si sunt principalii contracandidati ai lui Emil Lemnaru-PSD.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com