Lectii anticoruptie, despre rolul DGA, la CCD Bacau

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a marcat Ziua Internationala Anticoruptie, odata cu organizarea, la Centrul ”American Corner Bacau”, a seminarului „Rolul DGA în prevenirea si combaterea infractiunii de coruptie”. La instruire au participat 33 de elevi de la trei licee bacauane de prestigiu.

DGA, O NeicutescuRomânia a semnat Conventia Organizatiei Natiunilor Unite împotriva Coruptiei, ratificata ulterior, pe 15 septembrie 2004. Actul reprezinta primul tratat cu vocatie universala în domeniul combaterii coruptiei iar Ziua Internationala Anticoruptie a fost fixata pe 9 decembrie. Seminarul organizat de CCD Bacau la Centrul American Corner din Bacau l-a avut drept invitat si trainer pe profesorul Ovidiu Neicutescu, din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DGA). „Reprezentantul DGA a vorbit liceenilor prezenti despre infractiunea de coruptie, atributiile DGA în combaterea acesteia, prezentând totodata diferite actiuni prin care elevii se pot implica în prevenirea faptelor de coruptie.

Au fost vizionate urmatoarele filme documentare, cu un pronuntat caracter instructiv – educativ:  „Înca poti alege!”, ”Patru cazuri si necazuri” – pamflet cu Horatiu Malaele, ”A fi sau a nu fi” si ”A lua sau a nu lua”“, a precizat Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic din Bacau.

 

La workshop au participat 33 de elevi, coordonati de profesorii profesorii  Lucica Ciuperca, de la Colegiul National „Ferdinand I” Bacau, Mihaela Atodiroaie,  de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau si Oana Martin, de la Colegiul National „Vasile Alecsandri”. La final, acestia au primit Gabriel Stan, CCD Bacaumateriale informative si diplome, din partea Centrului Regional de Resurse pentru Educatia Civica.

Activitatea face parte dintr-un proiect mai amplu, si se constituie într-o campanie informativa, pentru inducerea unui comportament anticoruptie în rândul elevilor si cadrelor didactice.

”Opinam ca participarea elevilor si profesorilor la acest seminar poate contribui la schimbarea mentalitatii acestora, referitoare la fenomenul coruptiei în societatea româneasca”, a mai spus profesorul Gabriel Stan.

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com