Gabriel Stan, reconfirmat în comunitatea US Alumni

CCD Bacau promoveaza, înca din anul 2004, în parteneriat cu Ambasada SUA la Bucuresti, un set de programe culturale si educationale SUA Alumni Gabriel Stanreprezentative la nivel national, prin Centrul „American Corner Bacau”, Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica si prin Centrul Regional pentru Studierea Holocaustului.

Programele si cursurile Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru“ au fost initiate si promovate de profesorul  Gabriel Stan, directorul institutiei. Ambasada SUA de la Bucuresti, a solicitat la Washington reconfirmarea acestuia, ca membru activ al comunitatii US ALUMNI. Ambasada SUA reafirma acum sprijinul pentru proiectele desfasurate de Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, în parteneriat cu reprezentanta diplomatica americana, considerând ca tematica lor este de maxim interes.

Gabriel Stan, la semnarea memorandumului cu Ambasada SUA „Diplomatii americani considera ca aceste programe servesc promovarii principiilor democratiei si dezvoltarii mediului educational românesc, atât în context multicultural, cât si intercultural, exprimându-si totodata convingerea ca, si în viitorul an, actiunile initiate de CCD Bacau, în parteneriat cu America, se vor dovedi de un real succes.De exemplu, în anul 2007, datorita implementarii programului de formare continua „Rasism, xenofobie, antisemitism – probleme educationale; Holocaustul”, CCD Bacau a fost mentionata într-un raport al Departamentului de Stat al SUA“, ne-a precizat profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

 

Nominalizarea lui Gabriel Stan a aparut si în „STATE ALUMNI – Your Global Community”, fiind însotita de mai multe mesaje cu caracter general, venite din partea oficialilor de atunci, presedintele George W. Bush, a primei doamne Laura Bush, a secretarului de stat Condoleezza Rice, a secretarului de stat pentru educatie si cultura Dina Habib Powell, a secretarului pentru educatie Margaret Spellings si a secretarului general al ONU, Kofi Annan.

 

Un ultim proiect organizat de CCD Bacau, English Access Microscholarship Program,  finantat de Ambasada SUA, si care se va finaliza în anul 2015, presupune sesiuni de predare intensiva a limbii engleze, secvente dedicate cunoasterii civilizatiei si culturii americane, dar si diferite alte activitati, precum cele de voluntariat, civice, ecologice etc., pentru 22 de elevi din jud. Bacau, ce provin din medii defavorizate. Ei vor beneficia si de o tabara, unde se vor întâlni si vor învata cu profesori americani. Programul reprezinta o noutate absoluta în România.

Mai mult, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a semnat la Departamentul de Stat de la Washington, continuarea Acordului între Guvernul Statelor Unite ale Americii si Guvernul României, privind schimburile educationale si academice administrate de Comisia Fulbright Româno – Americana, iar la Memorialul Holocaustului (USHMM), a fost parafat un nou memorandum interguvernamental, referitor la promovarea educatiei despre Holocaust, în scolile din România. Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau este implicata activ în ambele proiecte, fapt de notorietate. „Si în anul 2015 vom fi preocupati de promovarea activitatilor Centrului „American Corner Bacau”, a Centrului Regional de Resurse pentru Educatia Civica si a Centrului Regional pentru Studierea Holocaustului, deoarece o buna functionare a acestora, permite accesul nemijlocit al elevilor si a cadrelor didactice, la diferite programe educationale, civice si culturale americane.

Suntem onorati de interesul sporit pe care Ambasada SUA îl manifesta fata de CCD Bacau. Aceasta situatie ne obliga sa continuam si sa dezvoltam parteneriatul cu americanii,  convinsi fiind ca, ceea ce facem, contribuie la consolidarea si dezvoltarea parteneriatului româno-american, în domeniul culturii si al educatiei”, a mai declarat Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

Pe 12 decembrie, directorul institutiei bacauane a fost invitat de Ambasada SUA la întâlnirea anuala a US Alumni, care a avut loc la Restaurantul „Casa Oamenilor de Stiinta“ din Bucuresti.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com