Investitiile Bacaului s-au blocat. Primaria cere un nou imprumut

Primaria Bacau nu mai are bani pentru a-si continua investitiile. Blocajul financiar a aparut in urma costurilor uriase la obiective de investitii precum Spitalul Municipal Bacau, unde s-au tocat  peste 47 de milioane de euro pana in prezent, bani in mare parte proveniti tot din imprumuturi bancare  Si montarea pavelelor in tot orasul a costat pana acum peste 3 milioane de euro. In aceasta perioada, Primaria Bacau vrea sa convinga bancile pentru contractarea unui imprumut de 60 de milioane de lei, pentru o perioada de 15 ani. Contractul va intra in vigoare doar daca acesta va fi avizat de Comisia de Autorizare a Imprumuturilor Locale, formata din specialisti ai Ministerului Finantelor si ai Ministerului Administratiei si Internelor. Dealtfel, administratia bacauana a mai incercat sa obtina, in aceasta iarna, un credit de 150 de milioane de lei. Dar, avizul a fost nefavorabil.

Fondurile europene de la Insula de Agrement, folosite la finantarea Spitalului Municipal

Municipalitatea bacauana a pus la dispozitia bancilor, in cadrul licitatiei de pe SEAP, toata documentatia ceruta, de la executia bugetara, pana la proiectele europene care mai sunt in derulare. Raspunsurile date oficialilor de la credite vorbesc de la sine. Primaria Bacau nu are nicio cerere de rambursare a fondurilor europene. Totodata, cei 60 de milioane de lei urmeaza sa fie folositi, in mare parte, pentru obiective finantate doar din fonduri locale.  Este vorba de construirea bazei sportive Sala Polivalenta a Sporturilor, a Spitalului Municipal Bacau si de reabilitarea unor blocuri de locuinte. Doar modernizarea Insulei de Agrement este facuta si cu fonduri europene. Primaria Bacau va contribui cu 18 milioane de lei, iar de la UE vor veni 34 de milioane. Acesti bani europeni sunt argumentul municipalitatii bacauane pentru obtinerea imprumutului.

Reabilitarea blocurilor s-a oprit in Bacau, banii au intrat in Spitalul Municipal

Prin Hotarârea Consiliului Local Bacau nr. 7/31.01.2011, a fost aprobata modificarea listei obiectivelor de investitii prin redistribuirea sumei de 12.750.000 lei de la obiectivul „Reabilitarea termica a blocurilor” la obiectivul „Spitalul Municipal Bacau”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com