Titluri noi la Editura Casei Corpului Didactic

Odata cu inceputul noului an scolar, 2012-2013, Editura Casei Corpului Didactic Bacau îsi va completa palmaresul de peste 260 de titluri, lucrari de specialitate, ghiduri metodice, dictionare, culegeri de teste, reviste stiintifice si scolare, cu trei noi aparitii, avizate de Ministerul Educatiei.  Acestea sunt dedicate învatamântului prescolar, facând parte din categoria auxiliarelor didactice.

Ministerul Educatiei a avizat urmatoarele materiale didactice auxiliare, adresate învatamântului prescolar, ceea ce le ofera acestora un plus de valoare si un statut aparte în rândul lucrarilor de profil, care se distribuie în sistem:

  • Cunoasterea mediului înconjurator – grupa mijlocie (4-5 ani), autori: Maria Matasaru, Maria Chiriloaie.
  • Cunoasterea mediului înconjurator – grupa mare (5 – 6 ani), autori: Maria Matasaru, Aurelia Pitu,  Carmen Nedelcu, Maria Chiriloaie, Lavinia Matasaru, Viorica Pricopoaia.
  • Activitati artistico-plastice – grupa mare, autori: Maria Matasaru, Aurelia Pitu, Maria Chiriloaie, Carmen Nedelcu, Lavinia Matasaru, Viorica Pricopoaia.

Lucrarile constituie curriculum-suport pentru aplicarea Programei activitatilor instructiv – educative în gradinita de copii, fiind elaborate pe parcursul desfasurarii programului de formare continua „Didactica prescolara – inovatie si calitate”, organizat de Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, cu scopul de a sprijini educatoarele. “Planul nostru editorial este ambitios. Cu resurse mici am reusit sa editam, pentru uzul tuturor cadrelor didactice, peste 260 de titluri. Prin politica editoriala, încercam cu consecventa sa satisfacem cererea de carte venita din partea sistemului educational. Acum avem satisfactia avizarii unor lucrari utile, fapt care contribuie considerabil la cresterea cotei valorice a editurii noastre.”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

Cunoasterea mediului înconjurator – grupa mijlocie (4 – 5 ani) este un auxiliar didactic ce reprezinta suportul intuitiv, necesar profesorului pentru realizarea obiectivelor si continuturilor prevazute în curriculum oficial pentru grupa mijlocie. Tematica abordata este extrasa din cele sase teme anuale de studiu, fiind esalonata în timp, în concordanta cu desfasurarea evenimentelor si activitatilor din mediul social si natural, apropiate copilului de 4-5 ani. Cunoasterea mediului înconjurator – grupa mare (5 – 6 ani) reprezinta un curriculum-suport, care sprijina profesorul în realizarea obiectivelor si continuturilor prevazute în curriculum oficial pentru grupa mare.Ca si în auxiliarul pentru grupa mijlocie, tematica este extrasa din cele sase teme anuale de studiu, propuse de curriculumul prescolar si este esalonata în timp, în raport cu desfasurarea evenimentelor si activitatilor din mediul social si natural, la care prescolarul este martor.  Între temele din acest auxiliar si unitatile de învatare din lucrarea „Proiectarea didactica în învatamântul prescolar” exista o relatie de corespondenta, fapt ce usureaza munca profesorului în proiectarea, planificarea, organizarea si desfasurarea activitatilor. Activitati artistico – plastice – grupa mare este de asemenea un auxiliar didactic, care sprijina profesorul în initierea prescolarului de grupa mare, în perceperea si transpunerea în imagini artistico-plastice a frumosului din lumea ce-l înconjoara. Continutul tematic este ancorat în structura interdisciplinara a curriculumului prescolar, ca suport pentru formarea dimensiunii creativ-estetice a personalitatii copilului de 5-6 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com