Intermediarii ilegali din asigurari risca amenzi dure si inchisoare

Brokerii de asigurari din Bacau cred ca firmele neavizate încearca sa-si faca o retea de vânzatori de polite, care poate afecta foarte grav întreg domeniul. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a atentionat asupra faptului ca activitatea acestor societati poate fi sanctionata cu închisoarea sau amenda de pâna la 100 de mii de lei.

Brokerii cosidera o astfel de activitate periculoasa, dar aducatoare de mari câstiguri. „Traim în tara FNI, Caritas, în care unii se mai lasa prostiti de astfel de oferte. Legea înca nu a aparut, dar cei care si-au facut aceste firme, probabil intentioneaza sa dea aceste retele de persoane unor firme de asigurari. Ei nu au dreptul sa functioneze, deoarece nu au pregatirea si examenele necesare pentru a fi broker“, a spus Zorin Puscasu, broker la Mediatis Bacau. Spre deosebire de persoanele fara pregatire, brokerii au o asigurare profesionala consistenta, cu care gireaza, în cazul unor erori si pagube produse clientilor. „Activitatea noastra este profesionista si avem o suma asigurata de 1,7 milioane de euro, ca raspundere profesionala, în cazul unor erori“, a mai spus Puscasu.

 Specialistii din asigurari cred ca situatia îi va afecta atât pe falsii agenti de asigurare, cât si clientii. Totodata, va fi afectata piata asigurarilor si imaginea întregiin ramuri. „Când se va da legislatia, piata asigurarilor de sanatate va fi extraordinar de profitabila. Cine va intermedia mai multi clienti, va avea un profit mai consistent. Dar acei oameni trebuie sa aiba o calificare“, a spus Costel Vascan (foto), care conduce Media Invest Bacau.

Piata asigurarilor este în fierbere. Pâna la intrarea în vigoare a legislatiei privind înfiintarea caselor de asigurari de sanatate private, care va aduce profituri consistente, atât intermediarilor brokeri, cât si firmelor de asigurari, deja si-au facut aparitia unele firme, care recruteaza viitori agenti, pe baza de adeziuni, de cele mai multe ori, fara sa le asigure instruirea necesara. „La fiecare semnatura, la fiecare om la care faceti asigurare, câstigati între 60 si 350 de lei. E în sistem piramidal totul. Daca ramâneti la stadiul de agent luati minimul, dar daca va depasiti targetul, atunci puteti ajunge la limita maxima. Noi acum adunam echipa, vrem sa fim pregatiti pentru momentul în care se va da legislatia si vedem ce e de facut“, ne-a spus un barbat, care a dat anuntul de recrutare pe internet.

CSA sare in sprijinul brokerilor de asigurari

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a avertizat de curând populatia asupra unor firme, care au început recrutarile pentru atragerea adeziunilor la viitoarele Case Nationale de Asigurari de Sanatate, care vor fi create în sistem privat. Aceste societati fac promisiuni de ”obtinere a unor profituri din adeziunile colectate personal, cât si bonusuri din performantele echipei”.

“Avertizam ca activitatea acestor societati comerciale ar putea aduce prejudicii grave imaginii pietei de asigurari, dar si asiguratilor si potentialilor asigurati. Aceasta atentionare reprezinta un demers necesar de a apara interesele acestora, dar si de a proteja imaginea industriei de asigurari. Asigurarile nu se fac prin adeziuni, ci prin încheierea unor contracte în schimbul platii unor prime de asigurare”, a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

A fost infiintata UNSICAR “Moldova”

Medicalexpo 2011

Inca o palma pe obrazul statului român/ Mii de bacauani isi inregistreaza masinile in Bulgaria

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com