Noua Dreapta se opune intrarii Romaniei in Schengen

Noua Dreapta crede ca intrarea Romaniei in spatiul Schengen ar fi o mare greseala. Liderii miscarii considera ca acest pas ar fi detrimentul romanilor din tara dar si a celor din afara granitelor. Mihai Tuburlui, liderul din Neamt, coordonator al activitatii in intreaga Moldova crede ca acest pas va conduce si la cresterea infractionalitatii. „Romania este singura tara din lume inconjurata de romani. Avem romani in Ucraina si in Republica Moldova, tari care nu sunt in UE. Sunt peste 4 milioane de romani, care ar avea de pierdut, peste care se va pune o veritabila Cortina de Fier. Schengen pentru noi, romanii din Romania, inseamna trafic de organe, prostitutie, si trafic de armament. Vor fi ilegalitati de tot felul. Se va intensifica si traficul de tigari din est. Cred ca de intrarea României in aceasta zona se va bucura si Rusia si Ungaria“, a spus Mihai Tuburlui.

Presedintele Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu, a adresat un comunicat care vine in intampinarea intalnirii Consiliului European de la Bruxelles, de pe 8-9 decembrie.

Comunicat:

Aderarea României la spatiul Schengen va institui o noua „cortina de fier” pe Prut

Noua Dreapta tine sa faca urmatoarele precizari în legatura cu organizarea Consiliului European de la Bruxelles din data de 8-9 decembrie:

1. Noua Dreapta considera ca efectele unei eventuale aderari a României la spatiul Schengen, în speta abolirea frontierei cu Ungaria si securizarea „frontierei externe a Uniunii Europene” cu Republica Moldova, Ucraina si Serbia, unde traiesc peste 4 milioane de români basarabeni, bucovineni si timoceni, contravine flagrant intereselor strategice ale Natiunii Române. In fapt, eventuala aderare a României la spatiul Schengen ar institui o noua „cortina de fier” pe Prut, aspect subliniat si de concluziile studiului “Impactul aderarii viitoare a României la zona Schengen asupra Republicii Moldova”, realizat de Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP si prezentat in cadrul Comisiei de Politica Externa si Integrare Europeana a Parlamentului Republicii Moldova. Potrivit autorilor, odata cu aplicarea rigorilor prevazute de Schengen este probabila o diminuare drastica a numarului de vize acordate cetatenilor moldoveni de catre autoritatile române. Acest fapt va conduce pe de o parte la sporirea atitudinilor negative fata de statul român în spatiul public moldovenesc, iar pe de alta parte la renasterea interesului pentru spatiul Comunitatii Statelor Independente (CSI), perceput de românii basarabeni drept „mai accesibil”.

2. Noua Dreapta considera ca o eventuala aderare a României la spatiul Schengen ar avantaja doar Ungaria, care sprijina ferm si neconditionat aderarea României la acest acord tocmai pentru ca eliminarea controalelor de la frontiera româno-maghiara ar conduce automat la libera circulatie a celor 12 milioane de maghiari din Ungaria, România si Slovacia si ar fi un pas important catre ”unificarea natiunii maghiare din Bazinul Carpatic”, obiectiv declarat al actualei guvernari de la Budapesta.

3. Noua Dreapta aminteste faptul ca Marea Britanie si Irlanda, tari membre ale Uniunii Europene, au optat sa nu implementeze acordul Schengen pe teritoriul lor, tocmai pentru a nu-si prejudicia Interesul National. Iar Danemarca, membra a spatiului Schengen, a reintrodus controalele la frontierele sale.  Actuala conducere a României pare însa hipnotizata si deloc deranjata de faptul ca peste 10 milioane de unguri vor putea intra în România fara buletin, în timp ce românii din Basarabia vor fi supravegheati de peste 150 de camere cu vedere termica instalate de-a lungul Prutului!

4. Noua Dreapta atrage din nou atentia ca obiectivul nr. 1 al politicii externe a României ar trebui sa fie unirea cu Republica Moldova si nu aderarea la un acord care sacrifica milioane de români basarabeni, bucovineni si timoceni, separati pâna mai ieri de Patria-Mama prin grija Uniunii Sovietice, iar astazi prin bunul plac al Uniunii Europene.

5. Noua Dreapta avertizeaza totodata ca eliminarea controalelor la frontiere ar creste riscurile pentru securitatea interna a României, lasându-se cale libera traficului de droguri, arme, fiinte umane si imigratiei ilegale, fenomene cu care deja se confrunta statele membre ale Tratatului de la Schengen.

6. Noua Dreapta respecta si sustine decizia Olandei de a se opune aderarii României la spatiul Schengen în cadrul Consiliului European de la Bruxelles din data de 8-9 decembrie, salvându-ne astfel, împotriva vointei noastre, din capcana numita spatiul Schengen. Speram totodata ca Olanda sa-si mentina votul negativ si la viitoarele reuniuni ale Consiliului European, pâna când românii vor hotarî ca a sosit timpul sa-si aleaga o clasa politica responsabila, capabila sa slujeasca Interesul National. Citeste si:

Ii ingroapa sub pod!

„Noi promovam elitele, în Partidul Nationalist nu au ce cauta indivizi ca Stavarache si Pinalti“

Prezenta americanilor in Romania/ Miliarde de dolari investite in toate domeniile de activitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com