„Interferente culturale româno-armene, mesaj pentru generatia tânara“

Luni, 25 iulie, de la ora 9, a început cea de-a doua editie a Scolii de vara cu titlul „Interferente culturale româno-armene, mesaj pentru generatia tânara”.

Seminarele si atelierele sunt organizate de filiala bacauana a Uniunii Armenilor din România, cu implicarea presedintelui Vasile Agop, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Judetului Bacau, Societatea de Stiinte Istorice din România- filiala Bacau, Colegiul National “Gheorghe Vrânceanu”, Colegiul National Pedagogic “ Stefan cel Mare” si Colegiul National de Arta “George Apostu”.

Vasile Agop, Uniunea Armenilor din Romania, Filiala Bacau

Vasile Agop, Uniunea Armenilor din Romania, Filiala Bacau

Timp de trei zile, mai multi elevi si profesori din Bacau vor participa la sediul Uniunii Armenilor din România, filiala din Bacau, de pe strada Oituz nr 54 la mai multe activitati organizate pe ateliere coordonate de specialisti în armenologie. „Elevii vor parcurge veacuri de istorie si cultura armeana, vor învata sa recite poezii în limba armeana, vor cânta câtece armenesti, vor învata sa cânte la “duduk” si vor dansa dansuri traditionale armenesti. La primul atelier din cadrul scolii de vara,  prezentat Arsen Aryumanyan, elevii vor învata despre „Istoria si civilizatia poporului armean“ (prezentarea geografica, istorica, alfabetul si limba poporului armean) dar si despre „Comunitatea armeana din România, personalitati armene în istoria si cultura  poporului    român“. Un alt semina, intitulat .„Traditii, obiceiuri si sarbatori specifice poporului armean“, va fi prezentat de Gilbert Kechmania. În cadrul aceluiasi eveniment vor mai avea loc expunerile lui Bela Martikian, despre „Dansuri traditionale armenesti“ si Georgeta Kechmanian, despre muzica  traditionala armenasca“, a precizat Vasile Agop,presedintele Filialei UAR din Bacau.

 

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com