Insula de Agrement, ultima promisiune nerespectata: ”Lucrarile se vor termina la sfârsitul lunii noiembrie”

Finalizarea investitiilor pentru modernizarea Insulei de Agrement a fost anuntata de mai multe ori de actualul primar in functie. Ultima afirmatie dateaza din octombrie 2019: ”Lucrarile se vor termina la sfârsitul lunii noiembrie”.
Prima revelatie, care anunta intarzierea lucrarilor, s-a produs odata cu ”descoperirea” ovoidului, a magistalei de canalizare de sub parcarea din fata Insulei. Are loc rezilierea contractului cu firmele care executau lucrarile (garantia de buna executie?), este actionat in judecata proiectantul, urmeaza reproiectarea restului de executat. Primarul Cosmin Necula promite ca nu se vor pierde fondurile europene.
Doar ca de la oprirea lucrarilor la inceputul anului 2017 si pana pe 31 decembrie 2018 singurele investitii au fost din pix, in actele de reproiectare.
Abia in aprilie 2019, dupa pierderea fondurilor europene, reincep lucrarile la Insula cu societatea primariei. In ciuda ritmului sustinut de lucru, promisiunea ca lucrarile vor fi gata pana la sfarsitul lui septembrie nu este tinuta. Termenul este amanat din nou pana la sfarsitul lui noiembrie 2019.  Curand vor fi facute alte afirmatii.
Despre modernizarea Insulei de Agrement se vorbeste de peste 10 ani. Sirul erorilor de proiectare si executie este lung. Este singurul proiect cu finantare europeana al municipiului Bacau la care s-au pierdut fondurile atrase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com