Inmormantarea Inaltpreasfintitului Eftimie Luca, arhiepiscopul Romanului si Bacaului

Inmormantare Eftimie Luca (6)Înaltpreasfintitul Eftimie Luca, unul dintre stâlpii ortodoxiei din România, a fost înmormântat joi, 6 noiembrie  în curtea Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului sub privirile a mii de credinciosi, Inmormantare Eftimie Luca (4)oficialitati locale si centrale. Au vorbit despre viata lui întru credinta si valorile neamului preasfintiti si înaltreasfintiti din Constanta, Galati, Tulcea, Arad, Bucuresti, Iasi si Suceava.

Ceremonia religioasa de  înmormântare a arhiepiscopului Eftimie Luca (1914-2014) a început în orasul Roman, la ora 11, sub privirile a mii de credinciosi, a clericilor Bisericii Ortoxe Romane dar si a unor politicieni. Dupa trei ore de slujbe, de cântari si rugaciune, trupul neînsufletit al lui Eftimie Luca a fost scos afara din Biserica Arhiepiscopiei.  Ceremonia a fost condusa de mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Teofan, care acum are si functia interimara de arhiepiscop. (foto)

Inmormantare Eftimie Luca (4)Sicriul a fost purtat de preoti care l-au iubit si cunoscut, care au înconjurat, împreuna cu sute de Inmormantare Eftimie Luca (2)preoti lacasul Domnului, pentru ca trupul lui Eftimie Luca sa-si gaseasca odihna vesnica, în groapa sapata în curtea Arhiepiscopiei, lânga Palatul Arhiepiscopal. Garda de Onoare a intonat imnul funebru iar la coborârea în groapa a tras trei salve de focuri. Maicutele l-au plâns si i-au adus flori, iar crestinii veniti la slujba de înhumare au primit pachete, o monografie a Catedralei Arhiepiscopale, incoane, cozonac si colaci, pentru sufletul lui Eftimie Luca, care a slujit biserica 80 de ani din viata. Peste 300 de preoti si conducatori ai arhiepiscopiilor din tara au fost invitati la praznic, care a avut loc la Liceul Teologic Ortodox Episcop Melchisedec, aflat în vecinatatea Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com