Un milion de euro spaga pentru construirea Salii Polivalente din Bacau

Oamenii de afaceri bacauani Codrin Anghel si Vasile Munteanu au fost trimisi în  judecata de procurorii DNA, sub control judiciar, deoarece au primaria bacaupromis ca vor da mita un milion de euro daca Comisia de Evaluare din cadrul Primariei Bacau va atribui contractul de lucrari pentru Sala Polivalenta din Bacau unei asocieri de firme fata de care erau direct interesati. Procurorii Anticoruptie au fost ajutati si în acest caz de un denuntator din Primarie. Dosarul a iesit la iveala dupa mai bine de trei ani de la comiterea faptelor (in zilele de 14 si 16 mai 2011), ceea ce ridica unele semne de intrebare, privitor la tardivitate, la fel ca si in dosarul spagilor lui Romeo Stavarache.

Codrin Anghel, administrator al unei societati comerciale este acuzat de cumparare de influenta iar Vasile Munteanu, care conduce o alta firma, de complicitate la infractiunea de cumparare de influenta. Procurorii au constanat ca în zilele de 14 si 16 mai 2011, inculpatul Anghel Codrin, cu ajutorul lui Munteanu Vasile, i-a promis unui martor denuntator, functionar public din cadrul Primariei municipiului Bacau, suma de 1.000.000 euro pentru ca acesta sa-si exercite influenta asupra membrilor comisiei de evaluare a ofertelor privind atribuirea unui contract de achizitie publica de lucrari „Construire Baza Sportiva – Sala Polivalenta a Sporturilor Municipiul Bacau”. „De asemenea, martorul denuntator trebuia sa-i determine pe membrii comisiei sa desemneze câstigatoare oferta formulata de catre o asociere de firme si în consecinta contractul de lucrari sa-i fie atribuit acesteia. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacau, cu propunere de a se mentine masurile preventive luate în cauza“, se arata în comunicatul procurorilor DNA Bacau.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , , ,

2 Comentarii

  1. un cititor spune:

    De ce nu dati si numele denuntatorului si il dati numai pe cel al inculpatilor? Dati si numele denuntatorului, ca sa stim si noi cui au vrut sa dea spaga si cui au promis?!…E tot Stavarache sau e altul?….De ce voi, presa, il protejati pe denuntator?…Ce functionar al primariei a fost denuntator, de i s a putut promite suma de 1 milion de euro???…Sau va este si voua frica de DNA?…sau vi s-a impus sa nu dati numele denuntatorului?…Corect ar fi sa ne dati si noua numele denuntatorului, ca sa stim si noi pe cine platim din banii nostri la primarie!….Daca acel functionar era un om onest si curat, nimeni nu ar fi indraznit sa-i faca vreo propunere. Asta e clar.

    • administrator spune:

      Aveti perfecta dreptate. Sincer, inca nu am ajuns la dosar si nu am facut vreo cercetare proprie sa aflu cine este denuntatorul. Dar va apare si numele lui, curand. Mai ales ca dosarul pare putin cusut cu ata alba, ca sa nu mai vorbim de tardivitatea cu care apare, dupa aproape 3 ani si jumatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com