Premierul Victor Ponta, urmarit penal. Incepe o noua era politica, sub influenta DNA

Procurorii DNA au inceput sa scoata „scheletele“ din dulapul premierului Victor Viorel Ponta.

Incepand de astazi, premierul Romaniei in functie este urmarit penal. In perioada in care acesta era avocat ar fi Victor Ponta (2)savarsit infractiuni de fals (17 acte), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalare a banilor.

Actiunile Directiei Nationale Anticoruptie din ultimul an au decapitat deja clasa politica din Romania. Dosarele, scoase tardiv de la sertare, releveaza adevarata situatie a clasei politice din tara, de grup infractional organizat.

Dincolo de justetea cauzelor, actiunile procurorilor DNA risca sa provoce dezechilibre majore si sa paralizeze activitatea administrativa din Romania. Practic, politica, asa cum a fost in ultimii 25 de ani, s-a bazat pe trafic de influenta, evaziune fiscala dar si pe luare si dare de mita. Aceste fapte, considerate Victor Ponta (1)infractiuni, au deformat radical climatul institutional si au reprezentat motorul economiei nationale de la Revolutie pana-n prezent.

COMUNICAT DNA

 

Procurorii din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor PontaVictor-Viorel, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, cu privire la savârsirea infractiunilor de:

– fals în înscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni)
– complicitate la evaziune fiscala în forma continuata
– spalarea banilor

În ordonanta procurorilor se arata ca, în cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca o parte însemnata din sumele obtinute de catre SCA „Sova si Asociatii” de la cele doua complexe energetice (Turceni si Rovinari) a fost destinata exclusiv interesului personal al lui Sova Dan-Coman si a persoanelor din sfera sa relationala.

Victor PontaLa data 6 mai 2015, în contextul documentarii, de catre procurori, a aspectelor privind relatiile contractuale ale societatii de avocatura SCA „Sova si Asociatii, s-a dispus predarea, de catre autoritatea fiscala competenta, a tuturor înscrisurilor existente privind actele de inspectie fiscala efectuate la Cabinetul de Avocat „Ponta Victor Viorel”.
În urma analizarii înscrisurilor, în raport de probele ce fusesera deja administrate în cauza, a rezultat urmatoarea stare de fapt:

La data de 30.08.2007, între SCA „Sova si Asociatii” reprezentata de Sova Dan-Coman si Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel s-a încheiat o conventie de conlucrare profesionala, având ca obiect conlucrarea celor doua parti în dosarele de natura penala, de drept penal al afacerilor, precum si în alte cauze în care se va ivi necesitatea. Conventia s-a încheiat pe o perioada nedeterminata. În conventie s-a prevazut Victor Ponta (2)ca pentru lucrarile profesionale efectuate în conlucrare, onorariile sa fie încasate de societatea de avocati, iar avocatul Ponta Victor-Viorel sa primeasca o suma fixa de 2.000 euro, pentru care va emite o factura lunara.
Prin act aditional, începând cu luna aprilie 2008, s-a majorat la suma de 3.000 euro/luna onorariul avocatului Ponta Victor-Viorel.
Conventia de conlucrare s-a încheiat în luna decembrie 2008, moment în care Ponta Victor-Viorel a devenit ministru.
Pentru presupusele activitati efectuate în conlucrare, avocatul Ponta Victor-Viorel a emis în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008 un numar de 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei.
Victor Ponta Facturile fiscale au fost transmise spre decontare societatii de avocati SCA „Sova si Asociatii” care a efectuat plata contravalorii lor dupa care le-a înregistrat în contabilitate. Sumele aferente celor 17 facturi reprezinta cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale, având în vedere ca, în realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesionala în temeiul conventiei de conlucrare. Sova Dan-Coman a fost singura persoana cu drept de dispozitie în privinta oricaror actiuni de orice natura care implicau societatea de avocati.
Ulterior, pe fondul unor controale fiscale, desfasurate în perioada mai-octombrie 2011, Ponta Victor-Viorel s-a înteles cu Sova Dan-Coman ca acesta sa întocmeasca în cadrul societatii de avocati, rapoarte de activitate juridica, pretins a fi prestata de Ponta Victor-Viorel, corespunzatoare celor 16 luni cât a durat conventia.
Victor Ponta si Romeo Stavarache Întrucât specializarea juridica lui Ponta Victor-Viorel este dreptul penal s-a stabilit ca activitatile sa vizeze asistenta juridica în dosare de natura penala în legatura cu clientii societatii de avocati.
Astfel, în cursul lunii august 2011, s-au întocmit în fals, 16 înscrisuri corespunzatoare câte unei luni din intervalul septembrie 2007 – decembrie 2008.
Cele 16 înscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel au fost tehnoredactate prin metoda „copy paste” dupa modelul înscrisurilor privind activitatea juridica desfasurata de mai multi avocati din cadrul SCA „Sova si Asociatii”, avocati care au declarat ca nu au conlucrat niciodata cu Ponta Victor-Viorel. În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici una din activitatile respective, nici macar în parte.
Victor Ponta isi da pumniPonta Victor-Viorel a folosit o parte din sumele obtinute de la SCA „Sova si Asociatii” pentru cumpararea a doua apartamente de lux într-un complex rezidential situat în Bucuresti.
În perioada 11.11.2008 – iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a mai beneficiat de foloase din partea societatii de avocati, constând în transmiterea dreptului de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10. În tot acest timp, societatea de avocati a platit avansul (37.027,41 lei), ratele de leasing (aprox. 6.000 lei/luna) si alte obligatii catre firma de leasing, în total, 79.641,11 lei. În luna iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a preluat leasingul autoturismului fara sa mai achite vreo suma de bani societatii de avocati.
Autoturismul a fost achizitionat de societatea de avocati SCA „Sova si Asociatii”, la solicitarea expresa a lui Ponta Victor-Viorel.

Victor Ponta si Romeo Stavarache Suspectului Ponta Victor-Viorel i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile anterior descrise, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

2.În aceeasi cauza, procurorii au constatat ca se impune continuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel si sub aspectul savârsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una în forma continuata (doua acte materiale) fapte aflate în legatura cu functia sa de prim-ministru al României, având în vedere ca, în acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

Dan Sova- sursa foto www.dcnews.ro -În calitate de prim-ministru al României, Ponta Victor-Viorel l-a desemnat pe Sova Dan-Coman, în luna august 2012, în functia de ministru pentru Relatia cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în functia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor si în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în conditiile în care Ponta Victor-Viorel a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Sova Dan-Coman, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) si dreptul de folosinta gratuita a unui autoturism.
Probele administrate au relevat faptul ca Ponta Victor-Viorel a beneficiat, lunar, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, de sume de bani cuprinse între 7.900 lei si 14.000 lei, în total 181.439,89 lei, în temeiul unei conventii fictive de conlucrare profesionala în domeniul juridic încheiata între SCA „Sova si Asociatii” reprezentata de Sova Dan-Coman si Cabinetul de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel, iar în perioada noiembrie 2008 – iunie 2009 a beneficiat în mod gratuit de dreptul de folosinta al autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10, achizitionat de SCA „Sova si Asociatii” în sistem de leasing financiar de la Romstal Leasing (rate în valoare de aprox. 6.000 lei/luna), iar ulterior, în luna iunie 2009, de sumele de bani reprezentând avansul si alte cheltuieli aferente contractului de leasing în momentul preluarii acestuia de catre Ponta Victor-Viorel, în total suma de 79.641,11 lei.

Victor Ponta BacauPrin urmare, în conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al DNA initiaza procedura de sesizare a Camerei Deputatilor, pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune ca a savârsit infractiunile de conflict de interese a îndeplinit functia de prim-ministru.
Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, în nici o situatie, sa înfrânga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com