ÎNCEPE LOTERIA VIZELOR 2015

Incepand cu 1 octombrie, pana pe 2 noiembrie, cei care doresc un nou stil de viata, in SUA, pot depune actele pentru Loteria Vizelor 2015. „Cerintele de calificare presupun ca solicitantul sa îndeplineasca atât conditia de a fi nascut într-o tara care participa la program, cât si criteriul educational, adica sa fie absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat sau în ultimii cinci ani sa fi lucrat cel putin doi ani într-o meserie care se califica. Pentru determinarea calificarii pe baza experientei în munca se va folosi baza de date O*NET OnLine, http://www.onetonline.org/ a Departamentului Muncii al SUA“, se arata in comunicatul Ambasadei SUA.

 Comunicat Ambasada SUA
Ambasada SUA Ambasada Statelor Unite anunta programul Loteria Vizelor (Diversity Visa) pentru anul 2015. Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispozitia persoanelor care îndeplinesc cerinte simple, dar stricte de calificare, vize de rezidenta permanenta în Statele Unite. România se afla printre tarile participante la programul DV-2015.
Înregistrarile pentru programul DV-2015 trebuie transmise electronic în perioada care începe marti 1 octombrie 2013 si se încheie sâmbata 2 noiembrie 2013. Înregistrarea începe si se încheie la ora 12:00 PM ora de vara a Coastei de Est (GMT-4). Solicitantii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare. Solicitantii sunt sfatuiti sa nu astepte pâna în ultima saptamâna a perioadei de înregistrare pentru a aplica. Cererea foarte mare poate duce la întârzieri la conectarea online. Nicio înregistrare nu va fi acceptata dupa orele 12:00 PM, ora de vara a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 2 noiembrie 2013. Daca trimiteti mai mult de o înregistrare de persoana veti fi descalificati.
Participarea la program este GRATUITA.  Guvernul SUA nu angajeaza consultanti sau servicii particulare din afara pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care ofera asistenta pentru a pregati o cerere de participare o fac fara autorizarea sau consimtamântul Guvernului SUA.
Cerintele de calificare presupun ca solicitantul sa îndeplineasca atât conditia de a fi nascut într-o tara care participa la program, cât si criteriul educational, adica sa fie absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat sau în ultimii cinci ani sa fi lucrat cel putin doi ani într-o meserie care se califica. Pentru determinarea calificarii pe baza experientei în munca se va folosi baza de date O*NET OnLine, http://www.onetonline.org/ a Departamentului Muncii al SUA.
Înainte de a trimite o înregistrare la programul DV-2015, aplicantii sunt rugati sa consulte instructiunile detaliate ale programului care se gasesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite Diversity Visas la http://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html precum si pe pagina de internet a Departamentului de Stat la http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html
Solicitarile care se califica vor fi selectionate în mod aleatoriu de un computer.  Toti participantii la program pot sa verifice statutul solicitarii lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la sectiunea Entrant Status Check, pe baza numarului de confirmare, începând cu data de 1 mai 2014.  Aceasta va fi singura modalitate prin care câstigatorii din cadrul programului de loterie vor fi înstiintati despre selectionarea lor în programul DV-2015. 
Va rugam sa vizitati pagina „Întrebari frecvente” la http://travel.state.gov/pdf/DV_2015_Instructions.pdf  pentru mai multe informatii despre procesul de selectie si despre posibilele fraude legate de acest program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com