Incepe Loteria Vizelor 2014

Doritorii de viza in America pot depune de astazi actele necesare inregistrarii pentru programul Loteria Vizelor (Diversity Visa), pentru anul 2014.  Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispozitia persoanelor care îndeplinesc cerinte simple, dar stricte de calificare, vize de rezidenta permanenta în Statele Unite. România se afla printre tarile participante la programul DV-2014.  Înregistrarile pentru programul DV-2014 trebuie transmise electronic în perioada care începe marti 2 octombrie 2012 si se încheie sâmbata 3 noiembrie 2012.

 

„Înregistrarea începe si se încheie la ora 12:00 PM ora de vara a Coastei de Est (GMT-4). Solicitantii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.govnumai în perioada de înregistrare. Solicitantii sunt sfatuiti sa nu astepte pâna în ultima saptamâna a perioadei de înregistrare pentru a se înscrie. Cererea foarte mare poate duce la întârzieri la conectarea online. Nicio înregistrare nu va fi acceptata dupa orele 12:00 PM, ora de vara a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 3 noiembrie 2012.Participarea la program este GRATUITA.  Guvernul SUA nu angajeaza consultanti sau servicii particulare din afara pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care ofera asistenta pentru a pregati o cerere de participare o fac fara autorizarea sau consimtamântul Guvernului SUA.Cerintele de calificare presupun ca solicitantul sa îndeplineasca atât conditia de a fi nascut într-o tara care participa la program, cât si criteriul educational, adica sa fie absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat sau în ultimii cinci ani sa fi lucrat cel putin doi ani într-o meserie care se califica. Pentru determinarea calificarii pe baza experientei în munca se va folosi baza de date O*NET OnLine a Departamentului Muncii al SUA. Înainte de a trimite o înregistrare la programul DV-2014, solicitantii sunt rugati sa consulte instructiunile detaliate ale programului care se gasesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite precum si pe pagina de internet a Departamentului de Stat. Solicitarile care se califica vor fi selectionate în mod aleatoriu de un computer.  Toti participantii la program pot sa verifice

steagul SUA (sursa foto kate.net/america)

statutul solicitarii lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la sectiunea Entrant Status Check, pe baza numarului de confirmare, începând cu data de 1 mai 2013 si pâna la data de 30 iunie 2014. Aceasta va fi singura modalitate prin care câstigatorii din cadrul programului de loterie vor fi înstiintati despre selectionarea lor în programul DV-2014. Departamentul de Stat nu va trimite prin posta scrisori catre cei selectionati în cadrul programului Diversity Visa. Cei care au fost selectionati nu vor mai primi înstiintari despre selectionarea lor prin e-mail. Ambasada SUA nu face publica lista câstigatorilor. 

Daca veti primi un e-mail sau o scrisoare care va anunta ca sunteti selectionat în cadrul programului Diversity Visa si ca, pentru a vi se procesa cererea, trebuie sa trimiteti o suma de bani prin transfer electronic catre o anume persoana din cadrul Ambasadei, luati aminte ca acel mesaj nu este legitim. Departamentul de Stat nu va va solicita sa trimiteti bani prin posta sau prin alte modalitati de transfer electronic“, se arata in comunicatul oficial al Ambasadei SUA.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com