„Impreuna cu George Apostu, la el acasa“-editia a doua!

Nepotul marelui sculptor bacauan George Apostu, Dinu Apostu, in colaborare cu Consiliul Judetean Bacau ii invita pe iubitorii artei sa viziteze in perioada 22 august-1 septembrie comuna Stanisesti, acolo unde va avea loc cea de-a doua editie a taberei de vara: „Impreuna cu George Apostu, la el acasa“. Trei sculptori vor incerca sa insufleteasca lemnul, chiar in curtea casei in care a trait si creat George Apostu.

casa lui George ApostuScoala de vara George Apostu„Lemn si creativitate la Stanisesti,judetul Bacau in cadrul Scolii de vara, Impreuna cu George Apostu la el acasa”
Tabara de vara se afla la editia a-II-a, fiind un proiect cultural finantat de Consiliul Judetean Bacau, tematica  fiind la libera alegere a tinerilor sculptori.
Intreaga activitate se va desfasura in gradina Casei Memoriale „GEORGE APOSTU „, si vizeaza constientizarea si valorificarea traditiilor populare locale, pentru  un brand cultural identitar al zonei.
Cunoasterea si crearea acestor sculpturi au aparut ca o necesitate de formare locala si din evindetierea rezultatelor derulate din editia anterioara. Activitatea Scolii de vara va fi desfasurata de catre 3 sculptori:
 1.Ana Maria Negara Doctorand in anul III la Universitatea „George Enescu”din Iasi,Facultatea de Arte Vizuale si Desingn, sectia Sculptura ,  2.Stancescu Valeriu Masterand anul I la Univ.’George Enescu” din Iasi, Facultatea de Arte Vizuale si Desingn, Sectia Sculptura, sub indrumarea Con.Univ. Ilie Bostan de la Univ.” George Enescu” din Iasi , Facultatea de Arte Vizuale si Desingn, Sectia Sculptura si Cristian Ungureanu lector univ. la Univ.”George Enescu” din Iasi Facultatea de Arte vizuale si Desingn sectia pictura;
3.Kolumban Antal – Jozsef  masterand in anul II la Universitatea „Nationala de Arte”Bucuresti, Facultatea de Arte Plastice, Sectia Sculptura, sub indrumarea  lui  Adrian Parvu Conf.Univ.dr.de la UNA Bucuresti.

Ustensilele necesare, masa, cazarea participantilor se va face in casa in care s-a nascut sculptorul George Apostu.

Muzeul „George Apostu” din Stanisesti judetul Bacau  invita in perioada 22 august – 1 septembrie 2013,  sa vizitati sculpturile din lemn, expozitia avand o valorificare a unui fond muzeal mai putin cunoscut, dar inedita prin participarea tinerilor sculptori dornici de afirmare,pentru a ilustra lemnul in sculptura.Piesele executate in lemn pe cat de diferite, pe atat de frumoase, sunt expuse in gradina Casei Memoriale din Stanisesti, jud. Bacau“, afirma Dinu Apostu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com