Holzindustrie Schweighofer: cu noul site Timflow livrarile de bustean sunt acum mai transparente

Comunicat: „Site-ul are acum versiune în limba engleza si adaptata pentru dispozitive mobile pentru o experienta îmbunatatita de utilizare. Disponibilitatea datelor pentru public a fost extinsa la un an întreg. Parcurile Nationale din România sunt acum marcate ca „zone de excludere”

Astazi, site-ul Timflow (www.timflow.com) a primit o actualizare ce include o noua prezentare grafica si functii suplimentare. Site-ul este acum disponibil în limba engleza, Parcurile Nationale din România sunt marcate pe harta ca „zone de excludere”, iar disponibilitatea datelor pentru utilizatorii înregistrati a fost extinsa de la o luna la un an de zile. Site-ul afiseaza date colectate de sistemul bazat pe prin GPS ce permite monitorizarea transparenta a transporturilor de lemn.
Oricine se poate înregistra si poate verifica fotografiile, documentele si rutele parcurse, de la punctul de încarcare la destinatia tuturor camioanelor care transporta bustean catre Holzindustrie Schweighofer. Acest nivel de transparenta este unic în industria europeana de profil. Este una dintre masurile centrale ale planului de actiune implementat de Holzindustrie Schweighofer pentru a stopa fenomenul taierilor ilegale din România.
Site-ul Timflow are un aspect si facilitati noi
Cea mai importanta calitate a sistemului Timflow este nivelul nemaiîntâlnit de transparenta. Toate datele GPS colectate sunt disponibile public pe portal, ceea ce permite factorilor interesati sa verifice transporturile de bustean catre Holzindustrie Schweighofer. La început, Timflow a fost oferit doar în limba româna, dar cu adaugarea versiunii în limba engleza, publicul potential se largeste considerabil. De asemenea a fost produsa o versiune accesibila pe dispozitivele mobile.
Începând de astazi datele publicate vor fi disponibile pentru mai mult timp. Disponibilitatea datelor a crescut de la o luna la un an întreg, începând cu 1 octombrie 2017.
Noul site www.timflow.com arata acum nu doar provenienta si traseul parcurs de camioanele care livreaza lemn catre Holzindustrie Schweighofer, ci si Parcurile Nationale din România. Prin aceasta, compania îsi demonstreaza în mod transparent angajamentul la politica de „zero lemn din Parcurile Nationale” pe care a acceptat-o în mod voluntar. Desi legislatia permite recoltarea în asa-numitele „zone tampon” ale parcurilor nationale, Holzindustrie Schweighofer a exclus aceste zone ca parte a planului companiei pentru o industrie sustenabila a lemnului.
„Am implementat Timflow în luna aprilie si am întrebat partenerii si alti factori interesati ce parere au despre sistem si cum l-am putea îmbunatati. Actualizarea de astazi urmeaza îndeaproape recomandarile acestora. Timflow este un sistem de trasabilitate unic, fara egal în întreaga industrie europeana a lemnului, si datorita interactiunii cu partenerii devine tot mai bun în fiecare zi”, a explicat Hannes Plackner, manager de proiect Timflow pentru Holzindustrie Schweighofer.

Mai multe informatii:

Despre Timflow
În prezent, dispozitivele GPS Timflow sunt instalate pe un numar de aproximativ 700 de camioane care livreaza bustean la fabricile de cherestea Holzindustrie Schweighofer din România. De la implementarea sa au fost înregistrate 23.000 de transporturi iar datele sunt disponibile publicului pe www.timflow.com. Platforma are acum 250 de utilizatori înregistrati care au verificat în total aproape 4.000 de transporturi de când portalul a fost lansat, la începutul lunii aprilie. Timflow are si propria pagina de Facebook, www.facebook.com/TimflowWoodtracking, pentru a sustine dialogul cu cei interesati si a creste implicarea publicului larg.

Despre Grupul Schweighofer
Grupul Schweighofer îsi are originile într-o afacere de familie austriaca, cu peste 400 de ani de experienta în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activitati si în productia de energie din surse regenerabile, silvicultura si afaceri imobiliare. Divizia industriala a Grupului Schweighofer opereaza în România trei fabrici de cherestea si doua fabrici de productie a panourilor din lemn si o fabrica de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeana a prelucrarii lemnului, având în acest moment aproximativ 3.500 de angajati. Holzindustrie Schweighofer exporta produsele sale în peste 70 de tari din întreaga lume.
Noile masuri Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie sustenabila a lemnului
• Padurea de Mâine – 1 milion de puieti vor fi plantati pe terenuri cu dificultati de regenerare
În parteneriat cu Asociatia Administratorilor de Paduri si Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava am lansat un proiect multianual pentru reîmpadurirea suprafetelor degradate. Mai multe informatii: www.padureademaine.ro
• Monitorizare prin GPS – transparenta în lantul de aprovizionare
Holzindustrie Schweighofer a implementat în România un sistem de monitorizare prin GPS (Timflow). Sistemul depaseste cu mult toate cerintele legale. Toate camioanele care livreaza bustean la fabricile de cherestea ale companiei sunt echipate cu un dispozitiv GPS care demonstreaza locul exact de încarcare a bustenilor. Datele sunt accesibile publicului pe www.timflow.com.
• O mai buna consultare cu partile interesate
Pe parcursul ultimilor doi ani, Holzindustrie Schweighofer a îmbunatatit si a intensificat dialogul cu toate partile interesate. Compania si-a asumat un dialog deschis si transparent cu ONG-urile si societatea civila. Avem acelasi obiectiv: asigurarea sustenabilitatii în industria de prelucrare a lemnului.
• Audit cuprinzator realizat de renumitul grup Indufor
În ianuarie 2016, Holzindustrie Schweighofer a analizat procesele sale interne în profunzime. Firma de consultanta finlandeza Indufor a examinat toate procesele, precum si lantul de aprovizionare si toate fabricile din România. Concluzia raportului: sistemul de due diligence al Holzindustrie Schweighofer depaseste cu mult reglementarile în vigoare si e în perfecta conformitate cu standardele stabilite de Regulamentul Uniunii Europene privind lemnul (EUTR).
• Holzindustrie Schweighofer sustine introducerea standardelor FSC® în România prin plata unui bonus de 10 RON/m3 pentru bustenii certificati FSC®
Pentru a asigura un lant de aprovizionare durabil în România, care sa îndeplineasca standardele înalte ale FSC®, Holzindustrie Schweighofer plateste furnizorilor sai un bonus pentru bustenii certificati FSC®. Din 2012, Holzindustrie Schweighofer a platit un total de 5,65 milioane RON (€1,25 milioane) pentru acest bonus FSC®.
• Controale stricte pentru zone cu risc
Holzindustrie Schweighofer a dezvoltat un sistem pentru minimizarea riscurilor, sistem bazat pe harti ale Asociatiei pentru Certificare Forestiera, care identifica zone de risc pentru taieri ilegale. În cazul în care Holzindustrie Schweighofer cumpara lemn din aceste zone sau din depozitele situate în imediata apropiere a parcurilor nationale sau a padurilor virgine, angajatii nostri verifica documentele necesare recoltarii legale a lemnului (actul de punere în valoare, amenajamentul silvic) cu atentie maxima.
• Echipa de conformitate consolidata
Un proces riguros de due diligence necesita un numar adecvat de experti bine instruiti. Recent, Holzindustrie Schweighofer si-a dublat echipa de certificare si conformitate, ajungând la 16 experti care lucreaza pentru companie.
• Renuntarea la furnizorii care nu respecta politica de achizitii a Holzindustrie Schweighofer
În cazul în care furnizorii nu respecta politica de achizitii a companiei, acestia sunt exclusi din lantul de aprovizionare.
• Holzindustrie Schweighofer nu accepta lemn provenit din parcurile nationale
Holzindustrie Schweighofer a implementat în România politica „Zero transporturi din parcurile nationale”, desi legislatia permite recoltarea lemnului din zonele tampon ale parcurilor nationale.
• Training de conformitate si anti-coruptie
Pentru angajati, în special pentru cei care se ocupa de achizitii, Holzindustrie Schweighofer organizeaza în mod regulat training-uri de conformitate si anticoruptie.
• schweighofer-initiative.org
Holzindustrie Schweighofer este angajat într-un dialog public transparent si deschis. Site-ul web www.schweighofer-initiative.org este parte a contributiei companiei la acest demers si prezinta eforturile de a îmbunatati dialogul deschis pe teme de sustenabilitate în industria lemnului“- Holzindustrie Schweighofer.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com