Gala Fondurilor Structurale 2017- „Succesul e molipsitor“. Centrul Oxigen, singura nominalizare din judetul Bacau

Luni, 18 decembrie, la Hotelul Le Chateau din Capitala a avut loc Gala Fondurilor Structurale 2017, desfasurata ca si editia din 2014 sub sloganul „Succesul e molipsitor“.

La gala la care au fost premiate cele mai de succes proiecte finantate cu fonduri structurale au fost prezenti si reprezentantii Centrului Oxigen din municipiul Bacau, înfiintat de ONG-urile „Asociatia sprijin in dezalcoolizare“ si Asociatia Stop Drog“.

Este vorba de managerul Centrului pentru sanatate Oxigen, Monica Cochior dar si de preotul Liviu Burlacu, coordonatorul programului terapeutic dupa Modelul Minnesota, cunoscut si pentru activitatea de la Centrul Izvorul Tamaduirii, dedicata sprijinirii dependentilor de alcool si alte substante psihoactive.

Gala. Organizatorii. Sectiuni premiate

Gala Fondurilor Structurale 2017 a fost derulata de Reprezentanta Comisiei Europene în România si Structural Consulting Group – www.fonduri-structurale.ro sub sloganul „Succesul e…MOLIPSITOR!”.
Premierea s-a facut de catre un juriu care a analizat „bunele practici si a impactul generat de proiectele finantate din fondurile europene“. Campania a fost organizata în parteneriat cu Banca Comerciala Româna si Banca Transilvania si se bucura de sprijinul Trandafir & Associates si Asociatiei Centrul pentru o Societate Durabila.
In deschiderea Galei Fondurilor Europene 2017 au vorbit Dragos Jaliu, de la Partener Structural Consulting Group, Corina Cretu, Comisar European pentru Politica Regionala dar si Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica.

Au fost acordate premii la urmatoarele sectiuni: „Bucurosi de oaspeti“,„Scoala face omul OM“, „Infrastructura… pe catwalk!“,„ Schuman-ul european în Poiana lui Iocan!“, „ Prâslea cel voinic în Tara Finantarilor“, „Cu impact INCLUS!“, „ Start-up destept“ si „Finantatori la scara mica pentru impact la scara mare“.

Au fost analizate sute de proiecte din tara, implementate dupa 2014, initiate si scrise de institutii ale administratiei locale, de universitati, ONG-uri. Printre judetele fruntase ale Moldovei s-au numarat Iasi, Suceava si Neamt, pentru proiecte in turism, sanatate, start-up, s.a. In mod surprinzator, Bacaul a avut o singura nominalizare, la categoria Finantatori la scara mica pentru impact la scara mare“.

Este vorba de Centrul pentru Sanatate Oxigen, o clinica privata care trateaza dependentii de droguri si alcool, cu terapeuti specializati si o baza materiala la standarde europene. Potrvit descrierii de pe site-ul propriu, Centrul Oxigen are scopul „de a oferi ajutor specializat persoanelor dependente, dintr-o perspectiva personalizata, având ca model programul terapeutic de tip Minnesota.

Modelul Minnesota sau a celor 12 pasi este originar din Statele Unite ale Americii, unde este aplicat inca din 1935. Este singurul program adictiv decontat de casele de asigurari de sanatate din SUA. Centrul pentru sanatate Oxigen este prima organizatie din Romania in care se aplica Modelul Terapeutic Minnesota. Programul de tratament acopera toate cele 4 dimensiuni ale fiintei umane: biologica, psihologica, sociala si spirituala“.
Castigatorii Galei Fondurilor Structurale 2017 au primit o vizita de studiu la Bruxelles, la sediul Comisiei Europene.

Un comentariu

  1. Raul spune:

    Se aduna lumea la bani ca musca la lapte 😉 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com