Holzindustrie Schweighofer acorda 24 de burse pentru viitorii specialisti in industria lemnului

Programul este desfasurat pentru studentii din patru facultati, din cadrul universitatilor din Suceava, Brasov si Cluj-Napocadin România, unde se acorda 24 de burse pentru studenti eminenti. Valoarea fondurilor alocate pentru anul universitar 2017-2018 este în valoare de 192.000 lei.

Compania Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare investitor greenfield din industria de prelucrare a lemnului din România si partener al institutiilor de învatamânt, anuntaa ca va acorda in aacest an universitar 24 de burse lunare studentilor cu rezultate remarcabile în domeniul silviculturii si ingineriei lemnului. Fiecare bursa are o valoare totala de 8.000 de lei pentru întregul an universitar.
,,Viitorii profesionisti în industria lemnului au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea aptitudinilor pentru cercetare si inovare dar si de recunoastere a cunostintelor acumulate. Programul de burse, derulat de compania noastra pâna acum, a aratat rezultate remarcabile. Unii dintre fostii bursieri Schweighofer au continuat cariera în domeniul cercetarii iar altii sunt deja angajati la companii de renume.
Tocmai de aceea, Holzindustrie Schweighofer a extins programul de burse pentru studenti. Daca pâna acum am fost alaturi de studentii din Suceava si Brasov, anul acesta vom acorda burse si studentilor de la Facultatea de Horticultura, Sectia Silvicultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca. Pentru ca astazi este Ziua Mondiala a Educatiei dorim sa felicitam profesorii îndrumatori ai fostilor dar si viitorilor bursieri Schweighofer si sa le multumim pentru implicare si pentru tot ceea ce fac pentru educatia noilor generatii’’, a precizat Dan Banacu, Director General Holzindustrie Schweighofer România, potrivit unui comunicat al companiei traansmis de Stefan Ionescu, PR Baco Comanesti Holzindustrie Schweighofer.

Bursele Holzindustrie Schweighofer sunt repartizate în mod egal la:
• Facultatea de Silvicultura – Universitatea ,,Stefan cel Mare” din Suceava (6 burse)
• Facultatea de Ingineria Lemnului – Universitatea ,,Transilvania” din Brasov (6 burse)
• Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere – Universitatea ,,Transilvania” din Brasov (6 burse)
• Facultatea de Horticultura, Sectia Silvicultura – Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca
Câstigatorii burselor sunt desemnati de catre reprezentantii facultatilor în urma unor concursuri ce cuprind probe teoretice si practice organizate de catre universitatile partenere. Anunturile despre program, metodologie si bibliografie se regasesc la secretariatele facultatilor.

 

Despre Grupul Schweighofer
„Grupul Schweighofer îsi are radacinile într-o companie traditionala austriaca de familie cu peste 400 de ani de experienta în prelucrarea lemnului. În prezent, Grupul este activ în primul rând în industria prelucrarii lemnului, dar si în gestionarea padurilor, productia de bioenergie si imobiliare. Divizia industriala a grupului Schweighofer opereaza trei fabrici de cherestea si doua fabrici de panouri din lemn masiv în România si o fabrica în Germania. Grupul are un rol important în industria europeana de prelucrare a lemnului, angajând în prezent aproximativ 3.500 de angajati. Holzindustrie Schweighofer exporta produse în peste 70 de tari din întreaga lume“, se arata intr-un material informativ pregatit de Luciana Petrescu, director de comunicare al firmei Schweighofer in Romania .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com