Cum vede editorul bacauan Ionel Rusei problema homosexualilor si de ce familia trebuie definita, in Constitutie, ca uniune intre barbat si femeie

Ionel Rusei (62 de ani) este tipgraf si editor de mai bine de un sfert de secol. Administreaza Editura Babel si Tipografia Docuprint. Printre miile de titluri, care au vazut lumina tiparului la tipografia din cartierul Letea din municipiul Bacau, ocupa un loc central cartile care promoveaza valorile nationale, istoria veritabila, traditiile si credinta poporului roman. Ionel Rusei este presedintele Comitetului de Initiativa Cetateneasca din judetul Bacau implicat in mobilizarea cetatenilor  la referendumul pentru modificarea art. 48, alin 1 din Constitutia României.
Comitetul de Initiativa Cetateneasca si Coalitia penru Familie au strans peste 3 milioane de semnaturi ale romanilor care doresc modificarea articolului 48, aliniatul 1 din Constitutia României, astfel încât casatoria sa fie definita ca UNIUNEA LIBER CONSIMTITA ÎNTRE UN BARBAT SI O FEMEIE.

Ionel Rusei/ Editura Babel/ Tipografia Docuprint

Editorul Ionel Rusei ne-a transmis punctul sau de vedere asupra celor care se identifica ca LGTB si argumentele pentru care militeaza pentru o societate centrata pe familia traditionala. 

„Punctul de pornire al acestui demers îl constituie faptul ca, în ultimii ani, s-au înmultit solicitarile publice si chiar în instanta ca prin soti sa se înteleaga si un cuplu de homosexuali. Noi suntem constienti ca desi Codul Civil clarifica ce sunt sotii (un barbat si o femeie), este foarte posibil ca acesta sa fie schimbat prin votul Parlamentului, contrar vointei românilor, asa cum se întâmpla în multe tari din Europa. Noi vrem sa luam exemplul celor 9 state europene care au adoptat reglementari constitutionale prin care, ÎN MOD EXPLICIT, este recunoscuta casatoria numai între un barbat si o femeie.
Si chiar daca marea majoritate a românilor nu se manifesta public fata de homosexuali, tolerând existenta acestora, care sunt liberi sa adopte comportamentul pe care-l doresc în viata intima, nu putem tolera legiferarea acestui comportament din multe motive.
-Din experienta altor tari care au legiferat permisiunea casatoriei între homosexuali, urmeaza ca în scoli aceasta sa fie prezentata drept normala, iar daca nu vei fi de acord cu ea poti fi amendat, îti poti pierde locul de munca, esti trimis la cursuri de reeducare si în final urmeaza sa fii exclus social.
-Odata legiferata casatoria între homosexuali, aceste cupluri vor beneficia de toate drepturile cuplului barbat-femeie si vor putea adopta copii. Oamenii de siinta care au studiat aceasta speta au stabilit, fara urma de tagada, ca ,,În ansamblu, copiii din familiile traditionale sunt mult mai predispusi sa se descurce bine la scoala din punct de vedere social si academic decat copiii din cuplurile de heterosexuali care traiesc în concubinaj si cei din cuplurile de homosexuali. (…) Familiile de heterosexuali se pare ca ofera cel mai bun mediu pentru dezvoltarea sociala si educationala a copiilor.” (Sarantakos S., 1996. Children in three contexts: family,education and social development. Children Australia, 21:23 31).
Doctor Theodora Sirota, psihiatru si psihoterapeut, comparând, din punct de vedere al atasamentului si nu numai, 68 de fete ale unor tati gay cu 68 de fete provenind din familii naturale, ajunge la urmatoarea concluzie despre fetele cu tati gay:
– se simteau mult mai putin confortabil în intimitate si erau mai anxioase;
– erau mult mai putin religioase si mai frecvent angajate în relatii heterosexuale de natura compulsiva;
– ramâneau cel mai adesea nemaritate;
– 34% din ele relatau ca au preferinte bi/homosexuale (fata de numai 3% din fetele cu tati heterosexuali);
– erau mult mai putin apropiate de parinti;
– 59% din ele erau predispuse la abuzul de alcool si droguri (fata de numai 31% din fetele cu tati heterosexuali);
– erau mult mai putin capabile sa arate încredere si dependenta fata de altii;
– experimentau o anxietate mult mai mare în relatiile de prietenie. (Sirota T., 1997. A Comparison Of Adult Attachment Style Dimensions Between Women Who Have Gay Or Bisexual Fathers And Women Who Have Heterosexual Fathers.PhD Dissertation, School of Nursing, New York University Sirota, T. H., 2009. Adult attachment style dimensions in women who have gay or bisexual fathers. Archives of Psychiatric Nursing 23, 289–297).

Dintre toate studiile realizate pâna în prezent pe tema adultilor care au fost crescuti în cupluri de homosexuali, cel al sociologului Mark Regnerus (2012) analizeaza cea mai larga gama de variabile si pe cel mai mare esantion aleatoriu (randomizat) din câte au fost luate în considerare pâna acum. Studiul lui Regnerus a produs cea mai puternica reactie în mediile academice din America si în afara lor, în primul rând pentru rigurozitatea demersului stiintific, care nu poate fi contestat, dar si pentru rezultatele complet scandaloase pentru imaginea comunitatii gay lor si a lesbienelor (sau mai curând a sustinatorilor acestora).

Cele mai multe dintre studiile realizate înainte de Regnerus, de altfel amplu citate, se bazau pe esantioane nealeatorii si foarte mici, nereprezentative, care nu permiteau generalizarea rezultatelor pentru toate familiile de gay si lesbiene din America. Dar Regnerus a intervievat 2.988 de tineri adulti, cu privire la un larg spectru de chestiuni economice si educationale, romantice si de experienta sexuala, despre abuzul de droguri, violenta, etc. Subiectii au fost împartiti în functie de experienta de familie pe care au avut o: familie formata din parinti naturali, din parinti divortati, dintr un singur parinte, din parinti adoptivi recasatoriti, din mame care aveau relatii sexuale cu lesbiene (ML – Mama Lesbiana) sau tati care aveau relatii sexuale cu gay (TG – Tata Gay).
Câteva dintre rezultatele obtinute:

Statutul economic. 69% din adultii crescuti de cupluri formate din mame lesbiene si 57% din adultii crescuti de cupluri formate din tati gay au relatat ca familiile lor au beneficiat de o forma de asistenta sociala într un moment din viata lor, fata de numai 17% din copiii proveniti din familii naturale. 38% din copiii crescuti în cupluri de lesbiene (ML – Mama Lesbiana) au beneficiat în mod curent de asistenta sociala (sprijin material), fata de numai 10% din cei care au avut parinti naturali.
Victimizare sexuala din partea parintilor si a îngrijitorilor. 23% din adultii crescuti de cupluri de lesbiene (ML) au raspuns pozitiv când au fost întrebati daca parintii sau adultii care i îngrijisera i au pipait (sexual), i au fortat sa se pipaie singuri sau i au fortat sa aiba relatii sexuale. Prin comparatie, numai 2% din adultii proveniti din familii cu parinti naturali suferisera un astfel de abuz sexual. Daca luam numai cazul femeilor, doar 3% din cele crescute de parintii lor naturali suferisera la un moment dat o agresiune sexuala sau avusesera contact sexual cu parintii sau îngrijitorii lor, în timp ce 31% din femeile crescute în cupluri de lesbiene si 10% din cele crescute în cupluri de gay declarau ca li se întâmplase aceasta.
Viol. 31% din adultii crescuti de mame lesbiene au fost fortati la un moment dat în viata sa aiba o relatie sexuala, desi nu doreau aceasta. În cazul adultilor crescuti de cupluri gay, procentul este de 25%, fata de 8% în cazul celor crescuti de parintii lor naturali. Daca sunt luate în considerare numai femeile, 14% din cele crescute în familii naturale au suferit un viol de a lungul vietii, în timp ce acest procent a fost de 46% în cazul celor crescute de mame lesbiene si 52% în cazul celor crescute de cupluri gay.
Aptitudini si achizitii educationale. Atât adultii crescuti de cuplurile de lesbiene, cât si cei crescuti de gay se realizeaza mai prost din punct de vedere educational.
Sanatate emotionala. Mult mai des decât adultii crescuti de parintii naturali, cei crescuti de cupluri formate din persoane de acelasi sex sufereau de o lipsa de siguranta si securitate din partea parintilor, înregistrau o rata mai mare a depresiei si considerau mai des ca relatiile lor de prietenie erau în criza.
Abuzul de substante. Adultii crescuti de mame lesbiene raportau un consum mult mai mare de alcool, marijuana si tigari decât cei proveniti din familii cu parinti naturali.
Criminalitate. Adultii care au avut parinti de acelasi sex au fost mult mai des arestati.
Parteneri sexuali. Adultii crescuti de cuplurile formate din persoane de acelasi sex au avut mult mai multi parteneri sexuali.
Într o alta sistematizare a rezultatelor, adultii din familii de gay si lesbiene s au dovedit:
– mult mai predispusi sa se identifice pe ei însisi ca homosexuali;
– mult mai predispusi sa devina asistati social;
– cu sanse mai putine sa fie angajati;
– mai predispusi sa sufere de o boala cu transmitere sexuala;
– mult mai predispusi sa fi avut recent gânduri de sinucidere;
– mult mai predispusi sa relateze ca au suferit un viol;
– mult mai impulsivi si mai incapabili de a si controla impulsurile;
– mult mai predispusi la fumat;
– mai mari consumatori de programe tv;
– mai expusi riscului de a fi arestati;
– mai predispusi sa pledeze vinovati în acuzatia de crima;
– mult mai deprimati;
– mai putin predispusi sa afirme ca sunt capabili sa depinda de altii;
– mai putin predispusi sa se fi simtit în siguranta în familia lor;
– mai predispusi la promiscuitate;
– mai predispusi sa aiba nevoie de terapie pentru o boala mentala”.

În cazul adultilor crescuti în familii de lesbiene, 25 (63%) din cele 40 de variabile luate în considerare de Regnerus erau semnificativ diferite si îndreptate într o directie negativa fata de variabilele înregistrate de adultii proveniti din familii naturale.

În cazul adultilor crescuti de cupluri de gay, apareau 11 variabile puternic diferite în acelasi sens, adica 28%.
Toate aceste rezultate l au determinat pe Regnerus sa concluzioneze:

„Datele ne arata în mod clar ca acei copii care îsi petrec întreaga copilarie cu mama lor, care este casatorita cu tatal lor, se dovedesc mai capabili sa reuseasca în viata ca adulti într o multime de domenii, mai ales daca parintii ramân casatoriti pâna la vârsta adulta a copilului.” (Regnerus, M., 2012. How different are the adult children of parents who have same sex relationships? Findings from the New Family Structures Study. Social Science Research, 41(4), 752 770. Regnerus, M., 2012. Parental same sex relationships, family instability, and subsequent life outcomes for adult children: Answering critics of the new family structures study with additional analyses. Social Science Research, 41(6), 1367 1377).

Iata, asadar, argumentele care ne îndeamna sa militam, în deplin respect fata de convingerile personale ale oricarei persoane, pentru asigurarea dezvoltarii sanatoase si demne a copiilor nostri.
Si, o precizare deosebit de importanta. Demersul nostru nu este îndreptat împotriva nimanui ci doar în folosul copiilor nostri, de aceea respingem cu fermitate orice încercare de a da vreo conotatie politica sau religioasa atitudinii noastre“-Ionel Rusei 4/10/2017.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com