Grupul de cogenerare, disputat de patru consortii

Patru consortii care reprezinta interesele a peste 20 de firme, romanesti si straine, au depus oferte la licitatia organizata de Primaria Bacau, in vederea realizarii celui de-al doilea grup de cogenerare. Termenul limita a fost 18 aprilie, ora 16.

Comisia de licitatie este formata din angajati din cadrul Primariei Bacau.

Din comisie fac parte Leonard Padureanu, Corina Neaga, Cristina Buzdugan si altii. Deoarece achizitionarea primului grup de cogenerare la CET Bacau s-a lasat cu scandal, reprezentantii municipalitatii au decis sa cheme pentru consultare si experti. „Am solicitat, pentru analiza ofertelor, si parerea unor specialisti independenti. Va veni cineva de la CET si o persoana din cadrul Facultatii de Energetica de la Universitatea Bucuresti. Ei nu au drept de vot, punctajul il vom stabili tot noi, din primarie”, ne-a declarat Leonard Padureanu, administratorul public al Bacaului.

Cine va castiga licitatia, va pune mana pe 98 de milioane de lei (peste 22 de milioane de euro). Din cauza complexitatii licitatiei, a analizei ofertei, desemnarea castigatorului se va face in 30 de zile. Urmeaza apoi o perioada pentru depunerea contestatiilor.

 

Primul grup de cogenerare montat la CET in 2008 s-a lasat cu plangeri penale la DNA, dar si cu excursii in Tenerife. Primarul Romeo Stavarache, impreuna cu directorul de marketing al CET Bacau (Marius Stanila, cumnatul sau) si membrii comisiei de licitatie au facut obiectul cercetarilor procurorilor anticoruptie. Primarul bacauan, cumnatul si reprezentantul firmei castigatoare (MW Zander)  dupa ce a avut loc licitatia, si-au petrecut un concediu in Tenerife, fapt ce a trezit suspiciuni. In cele din urma, cu totii au scapat basma curata, magistratii stabilind neinceperea urmaririi penale.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Un comentariu

  1. Stimate domnule profesor Mircea Merticariu,
    Sunteti de admirat pentru perseverenta .
    Acum a-ti scris despre aceasta licitatie, iar peste un an veti scrie despre fraudarea bugetului local al Mun. Bacau.
    Dupa cum stiti, in Bacau, mai sunt cca 25000 de apartamente bransate la CET, iar numarul lor se va reduce de tot. Asa ca grupurile de cogenerare sunt investitii esuate inainte de amortizare. Sarbatori fericite! V.B

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com