Grigore Lese si Busuiocul vor incheia Zilele „George Apostu“ de la Stanisesti

La sfârsitul  activitatilor din cadrul proiectului „Împreuna cu George Apostu, la el acasa“, pe 31 august, de Ziua Limbii Române, în comuna Stanisesti  (1)comuna bacauana Stanisesti vor avea spectacole, simpozioane dar si un vernisaj al expozitiei de sculptura cu opere realizate de artisti, special pentru acest eveniment. Manifestarea dedicata sculptorului bacauan  a fost pusa la punct de nepotul acestuia Dinu Apostu, cu sprijinul Primariei Stanisesti, în parteneriat cu Consiliul Judetean Bacau.

Casa din Stanisesti, în care s-a nascut George Apostu, este locul în care la sfârsitul acesteiAcasa la George Apostu (1) saptamâni se vor desfasura mai multe evenimente culturale, dedicate memoriei scupltorului bacauan, artei si muzicii. Pe 31 august, în curtea casei natale a lui George Apostu va avea loc vernisajul expozitiei „Prin arta, mai aproape de Tata si Fiu“, care va încheia scoala de vara „Între amintire si actualitate“ la care, în ultima saptamâna au participat sculptori renumiti dar si studenti prezenti si la ultimile doua editii. „Vor participa si artistii Gheorghe Zarnescu, Maxim Dumitras, Ion Pop-Vereta dar Scoala de vara Stanisesti si renumitul critic de arta moderna si contemporana Paul Susara“, a precizat Dinu Apostu, nepotul scupltorului George Apostu si presedinte al Asociatiei de Prietenie Româno Franceza, partener al Bogdan Popaevenimentului.

Pe 31 august, de Ziua Limbii Române, la Stanisesti va fi organizat si un simpozion, la care vor vorbi oameni de cultura bacauani, despre opera si viata lui George Apostu. „Dupa acest simpozion, la care sunt invitati oameni de cultura bacauani dar si autoritatile judetene, va avea loc un recital sustinut de Grigore Lese si Ansamblul Busuiocul“, a precizat Bogdan Popa, primarul comunei Stanisesti.

George Apostu (n. 1934 în comuna Stanisesti, Bacau-d. 1986, Paris) a fost unul dintre cei mai valorosi sculptori români dupa Constantin Brâncusi. „Tatal si Fiul“, „Laponele“ si „Fluturi“ sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute cicluri sculpturale realizare de Apostu. A fost distins cu importante premii de Academia Româna si Uniunea Artistilor Plastici din România.

Un comentariu

  1. Active News spune:

    Un final meritat pentru acest eveniment. Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com