Gala Tineretului din România, la Teatrul de Vara „Radu Beligan“ din municipiul Bacau

Sâmbata, 11 Noiembrie 2017, începând cu ora 19.00, Ministerul Tineretului si Sportului, în parteneriat cu Primaria Municipiului Bacau organizeaza Gala Tineretului din România, în Capitala Tineretului din România 2017 – Bacau. La eveniment si-au anuntat participarea Marius Dunca, ministrul tineretului si sportului si Cosmin Necula, primarul municipiului Bacau, precum si ministri si secretari de stat din Guvernul României, parlamentari, reprezentanti ai mediului academic si ai societatii civile.
Aflata la a patra editie, Gala Tineretului din România este un eveniment initiat si organizat de Ministerul Tineretului si Sportului, si are ca scop recunoasterea contributiei tinerilor la dezvoltarea comunitatilor din care fac parte. În acest an s-au înscris în competitie 137 de proiecte, la 10 sectiuni: Antreprenoriat, Cultura, Incluziune sociala, International, Învatare nonformala, Munca si angajabilitate, Participarea tinerilor în comunitate, Sanatate, Sport si Voluntariat.

De asemenea, se vor acorda si 7 premii speciale pentru proiecte care au sustinut:

Combaterea discriminarii si promovarea egalitatii de gen,

Dialogul Structurat,

Proiectul de tineret al unei organizatii neguvernamentale în parteneriat cu o autoritate publica,

Proiectul cu cea mai mare finantare pentru activitatea de tineret la nivel de UAT,

Cel mai bun proiect pentru studenti, Junior ONG – cel mai bun proiect derulat de un ONG înfiintat recent (2 ani)

si

Premiul de popularitate – proiectul care a obtinut cele mai multe voturi online în perioada 1-8 noiembrie 2017.

FOTO Facebook This is Bacau

În cadrul Galei, se va desemna si titlul de Capitala Tineretului din România, orasul care va prelua titlul de la Bacau si care va fi capitala în anul 2018, un program initiat de: Consiliul Tineretului din România, Federatia Tinerilor din Cluj, Grupul Pont si Banca Comerciala Româna.

Tinerii sunt sursa de inspiratie si resursa umana pentru viitorul fiecarei natiuni. Tocmai de aceea avem obligatia de a sprijini, încuraja si promova tinerii. Tineretea este vârsta care ne da curajul sa credem ca totul este posibil si ca nimic nu poate sa ne stea în cale. Aceasta energie îmbinata cu inovatia, empatia si profesionalismul pot da nastere la numeroase proiecte care sa contribuie la dezvoltarea armonioasa a fiecarei comunitati. Va îndemn si, chiar, va rog, sa va implicati în cât mai multe proiecte, sa va faceti cunoscute ideile si sa va impuneti prin profesionalism! Sa nu va lasati dezbinati de orgoliu, sa gasiti forta sa colaborati pentru binele tuturor!
Ministerul Tineretului si Sportului este si va ramâne un partener pentru fiecare tânar si organizatie de tineret. Va multumesc pentru implicare!, a declarat Marius Dunca, Ministrul Tineretului si Sportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com