„Decret – Devianta si Criminalitate. Evolutie, Tendinte si Perspective”. Editia a III- a 2017- Universitatea ”GEORGE BACOVIA” Bacau

În zilele de 09 si 10 noiembrie 2017 a avut loc Conferinta nationala cu participare internationala ” Decret – Devianta si Criminalitate. Evolutie, Tendinte si Perspective”, editia a III a, organizata de catre Universitatea ”GEORGE BACOVIA” Bacau în parteneriat cu Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna si alte institutii partenere.

În prima zi, la sediul Universitatii ”George Bacovia”, a avut loc deschiderea oficiala a Conferintei fiind acordate de diplome aniversare pentru 25 de ani de la înfiintarea acesteia, urmata de sustinerea în plen a comunicarilor stiintifice pe teme legate de  infractiunile de serviciu, încalcarea drepturilor constitutionale ale românilor din Ucraina prin articolul 7 al noii legi a învatamântului, raspunderea juridica pentru prejudiciul cauzat de un izvor de pericol sporit, modelele radicalizarii si deradicalizarii fundamentalismului islamic în Europa, autoritatea politieneasca si alte teme realizate  de catre participanti.

Sesiunea de prezentare a comunicarilor stiintifice a fost urmata de lansarea a trei carti scrise de Lect. Univ. dr. Nelu Nita, Lect. Univ. dr. Ioana – Alina Szabo si Prof. univ. dr. Viorica Paraschivescu si de masa rotunda pe tema ”Etica, deontologie si transparenta decizionala”.

„La lucrarile Conferintei au participat reprezentantii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna însotiti de profesori de la catedra Stiinte juridice si socio – umane si Teorie si practica penitenciara si un numar de 14 elevii.

A doua zi a Conferintei a debutat la sediul Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare cu organizarea mesei rotunde  cu tema ”Politici penale eficiente pentru reducerea numarului de persoane care ajung în detentie”, în cadrul careia a fost prezentat studiul ”Aspecte de justitie restaurativa privind metode alternative la pedepsele privative de libertate”.

Participarea Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna în calitate de partener la organizarea editiei a III a a Conferintei, reprezinta o continuarea a demersurilor de dezvoltare a competentelor în rândul elevilor în materie de prevenire si gestionare a fenomenului infractional, cu aplicabilitate specifica domeniului executional penal“ , se precizeaza intr-un comunicat al Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com