Gabriel Stan, invitat de ambasadorul Dan Ben Eliezer la aniversarea Israelului

Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” din Bacau, va lua parte la aniversarea a 63 de ani a statului Israel, care va avea loc in data de 11 mai, de la ora 18.30, la Ateneul Roman. Profesorul bacauan a primit invitatia ambasadorului Israelului la Bucuresti, Dan Ben Eliezer.

Institutia bacauana a fost implicata direct in ultimii sapte ani în organizarea unor activitati cu caracter educational si civic, care au promovat combaterea extremismului, discriminarii, intolerantei, rasismului, xenofobiei si antisemitismului. Ultima manifestare de aceasta factura a fost seminarul „Minoritatile etnice si procesul de modernizare în orasul Bacau – evreii”, care s-a desfasurat pe 24 noiembrie 2010, la Bacau. De altfel, la invitatia prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau, Excelenta Sa Dan Ben – Eliezer, ambasadorul Statului Israel în România, va efectua o vizita la Bacau, în acest an.

De curand, odata cu celebrarea a 53 de ani de cooperare si dezvoltare internationala a Israelului si evidentiind programele educationale referitoare la rasism, xenofobie, antisemitism, extrem-nationalism, intoleranta religioasa, anti-islamism si anti-americanism, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a fost felicitata de Ministerul Afacerilor Externe al Israelului, prin Ambasada Statului Israel la Bucuresti.

„Permanent am militat pentru dezvoltarea unor proiecte care sa contribuie într-o maniera plenara la afirmarea internationala a noului mediu educational din România. Onorat fiind de aceasta invitatie,  nu pot decât sa-mi exprim satisfactia ca acestea primesc confirmari importante, care întaresc colaborarea dintre România si Israel.”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic Bacau.

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Un comentariu

  1. Mariana Vartosu spune:

    Maine sint invitata la sarbatoarea Statului Israel. Cind spun Israel, in minte, in memoria afectiva am numele unei familii foarte dragi, care a locuit in Focsani:Fam.Vexler. Domnul,Vexler Israel- Clia _ cum ii spunea familia, cardiolog apreciat, un internist sufletist; apoi, Adrian…dragul meu prieten! Israel, egal prietenie. LA MULTI SI FRUMOSI ANI! Cu sufletul sint alaturi de toti israelitii indiferent de religie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com