6 mii de sarmale si mamaliga la ceaun la Hramul de la Magura(Galerie foto)

Cateva sute de oameni au participat la Hramul Bisericii Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan, din comuna bacauana Magura. Sarbatoarea a adunat o buna parte din satenii localitatii, dar si locuitori din Bacau.

Slujba a fost oficiata de Episcopul Ioachim Bacauanul si un sobor de preoti.

 

Dupa acest moment, copiii comunei de la Scoala “Emil Braescu” au sustinut un spectacol de poezie, scenete teatrale dar si de muzica populara. La eveniment au luat parte si alte oficialitati, precum deputatul Ionel Palar sau inspectorul scolar Anghel Nastase.

 

La final, cei prezenti au gustat din bucatele pregatite de goposdinele satului. Fiecare a primit cate un bon cu stampila Episcopiei “Romanului si Bacaului”, pe baza caruia a servit sarmale, branza de oaie, donata de ciobanii satului, mamaliga fierbinte, facuta la ceaun dar si un pahar de vin. Deoarece sarbatoarea s-a nimerit imediat dupa Paste, din farfurie nu au lipsit nici cozonacul si ouale rosii. „Ne bucuram ca astazi enoriasii au venit in numar mare sa sarbatoreasca hramul bisericii noastre. Satenii au contribuit pentru realizarea acestor bucate. Gospodinele satului au gatit peste 6 mii de sarmale iar ciobanii din sat au donat branza. Nu lipseste nici vinul de Magura”, a spus preotul Florin Grigoras.

 

Biserica Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan se anunta a fi una din cele mai mari din mediul rural bacauan. Constructia lacasului a inceput in urma cu aproape cinci ani, cand s-a pus piatra de temelie. Prin eforturile enoriasilor si sprijinul Episcopiei, biserica s-a construit pana la clopotnita. Urmeaza ultimile finisaje si pictura. Totodata, spatiul cimitirului s-a marit cu aproximativ 5 mii de metri patrati.

4 Comentarii

 1. georgiana spune:

  foarte fumosi ingerasii foarte dragutzi:X:*

 2. PAHOME NICOLETA spune:

  Foarte frumos si emotionant a fost pentru mine vazandu-mi cei doi ingerasi pe scena, felicitari doamnelor educatoare ,gospodinelor care au facut mancarea si gospodarilor care au facut mamaligile si au adus vinul,tot respectul pentru parintele Grigoras sa-l tina Dumnezeu sanatos sa poata organiza hramul biserici multi multi ani deacum inainte.Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 3. elena neacsu cavaleru spune:

  Cu siguranta a fost foarte frumos, fizic am fost foarte departe, dar cu gandul si inima am fost foarte aproape de toti cei care au organizat evenimentul, emotiile ma copleseau vorbind cu alti magureni la telefon, la fel si ei plecati. Toate acele bunatati oferite de credinciosii Parohiei, coordonati de Parintele Grioras, cu daruinta si ospitalitate face ca legatura de credinta sa cimenteze si mai mult cuvantul IUBESTE-TI APROAPELE . Felicitari tuturor DOAMNE AJUTA!

 4. Catalina spune:

  Bune sarmalutele si tot….cam mult noroi….dar macar nu a mai plouat.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com