FOTO Tabara la Durau, pentru tinerii din Bacau aflati in situatie de risc, printr-un proiect finantat cu fonduri norvegiene

200 de elevi, cu vârste cuprinse între 16 si 19 ani, proveniti din familii cu venituri reduse din judetul Bacau au beneficiat în perioada 8-13 februarie de o excursie la Durau. Întreg sejurul a fost organizat de Directia pentru Protectia Copilului si Asistenta Sociala, în cadrul proiectului „Centrul de resurse pentru tinerii în situatii de risc, finantat prin fonduri norvegiene.tabara Durau DGASPC (2)
„Tineri pentru tineri“ este numele taberei care a avut loc la mijlocul lunii februarie, la Durau. 200 de elevi si 20 de însotitori au petrecut cinci zile la Hotelul Bradul si la Casa Pelerinului din Durau. Sejurul a fost achitat dintr-un grant norvegian, în cadrul proiectului „Centrul de resurse pentru tinerii în situatii de risc“, în valoare de 920 818 de lei. „Am încercat sa le oferim un program cât mai complex, atât educativ, cât si de relaxare. Au mers la manastire, cu ghid, au vazut Muzeul Zooetnografic, au participat la ateliere de formare, la sesiuni de comunicari despre Muntele Ceahlau si au fost implicati în diverse jocuri. Am vrut sa-i învatam sa schieze, dar din pacate zapada a fost putina pe pârtie“, a precizat Dumitru Nanescu, administratorul companiei de turism Inter- Tour din Bacau, care a pus la punct excursia.tabara Durau DGASPC (3)

Întreaga tabara a costat 140 de mii de lei, suma 100% nerambursabila, acoperita prin fonduri norvegiene. Selectarea copiilor s-a facut din baza de date a DGASPC Bacau, în urma anchetelor sociale facute în comunele judetului. „Pentru multi dintre ei, asta a fost prima iesire într-o excursie din viata lor. Speram ca continuam acest proiect si sa avem sustinerea financiara pentru organizarea unei noi tabere. Petrecerea timpului în natura, drumetiile, buna dispozitie, comunicarea si activitatile de cunoastere inter si intrapersonale au constituit obiectivele principale ale Taberei tematice – Durau 2016. S-au închegat prietenii noi, s-au acumulat cunostinte despre masivul Ceahlau si legendele sale si nu în ultimul rând s-a învatat despre respectul care trebuie acordat muntelui“, a precizat Mihai Buganu, specialist în cadrul DGASPC, coordonator al programului.

tabara Durau DGASPC (6)
Proiectul „Centrul de resurse pentru tinerii în situatii de risc“

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau a lansat proiectul „Centrul de resurse pentru tinerii în situatii de risc“ pe 13 mai 2015, care beneficiaza de o finantare prin Granturile SEE 2009-2014, administrate de Fondul Român de Dezvoltare Sociala. Proiectul este implementat în cadrul Apelului – SINERGII PENTRU VIITOR – Tineri în situatii de risc, din cadrul Programului RO10-”Copii si tineri aflati în situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale”.
„Obiectivele proiectului sunt înfiintarea unui Centru de resurse pentru tineri în situatii de risc în cadrul DGASPC Bacau, care sa vina în sprijinul unui numar de cel putin 1000 de tineri în perioada de implementare din care 182 de tineri vor constitui grupul tinta principal. 140 tineri vor participa la 10 ateliere tematice în vederea integrarii/reintegrarii sociale si vor beneficia totodata de servicii de informare, evaluare, orientare profesionala, promovare, dezvoltare personala, 42 de tineri vor beneficia de cursuri de calificare /recalificare , informare, evaluare, orientare profesionala, promovare, acompaniere, consiliere si sprijin pre- si/sau post-angajare, dezvoltare personala si profesionala; 818 tineri vor fi informati, evaluati, orientati profesional si promovati pe platforma web“, se arata într-un comunicat al DGASPC.
Valoarea totala a proiectului este de: 920 818 de lei, din care, cofinantare publica din fonduri locale, doar 138 122 de lei. Ultimile activitati se vor încheia la sfârsitul lunii aprilie. Judetul Bacau si comunitatile defavorizate au beneficiat în ultimii ani de mai multe finantari prin granturi norvegiene. O parte din ele au fost derulate de Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) mai ales în comunele sarace din estul judetului cum ar fi Stanisesti sau Vultureni.

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com