Afacerea cu muntele de fosfogips de la Bacau ajunge dosar penal. Deputatul Necula acuza „cuplul toxic Luchian-Stavarache“

Deputatul bacauan Cosmin Necula a sustinut astazi, in cadrul unei conferinte organizata la halda de fosfogips de la URA-Amurco, ca va face o plangere penala pentru preluarea de catre Primaria Bacau a muntelui de otrava de la Amurco, detinuta de miliardarul Ioan Nicolae.
Cosmin Necula (2)

Mai precis, afirma parlamentarul bacauan, „cuplul toxic Romeo Stavarache-Dragos Luchian“ a acceptat in  ianuarie 2012 sa preia muntele de fosfogips de la Amurco, cu tot cu obligatiile de mediu, cu promisiunea ca se va face ecologizarea acestuia cu fonduri europene. Proiectul de ecologizare ar fi costat 29 de milioane de euro si nu a primit ok-ul de la Ministerul Mediului. In fapt, odata cu privatizarea fostei fabrici de ingrasaminte CICH, Ioan Nicolae a preluat si obligatiile de mediu pentru deseurile radioactive de pe 16 hectare, aflate langa Amurco. Omul de afaceri a tot amanat  ecologizarea iar in cele din urma a reusit sa unga rotitele de la Primaria Bacau pentru a scapa cheltuiala cu halda.Cosmin Necula si Ioana Dinu (1)

„Am anuntat astazi, prin intermediul unei conferinte de presa sustinuta alaturi de colega mea dna. doctor Ioana Dinu, intentia mea de a formula plângere penala în cazul proiectului de ecologizare a muntelui de fosfogips de la Amurco.Ioana Dinu

Consider ca suita de hotarâri de Consiliu Local prin intermediul carora municipiul Bacau a preluat asupra sa sarcinile de mediu ce apartineau unui agent economic privat (Amurco/Ioan Niculae), prezinta toate indiciile unor infractiuni comise cu o paguba însemnata în dauna locuitorilor municipiului Bacau.halda fosfogips

Apreciez, în acest context, ca sanatatea bacauanilor nu are pret, iar tandemul toxic Stavarache-Luchian, care în campania din 2012 voia sa ,,ne stie sanatosi”, a pus o povara cumplita si nejustificata pe umerii bacauanilor prin preluarea acestui focar de poluare în proprietatea orasului.campanie ilegala Luchian (2)

Mentionez, de asemenea, ca niciunul dintre consilierii locali PSD care a girat în intervalul 2011-2013 aceste proiecte de hotarâre nu va face parte din viitoarea lista de candidati la Consiliul Local.

Dl. Vasile Neculcea, jurist în cadrul Amurco, a confirmat ca obligatiile de mediu în privinta ecologizarii muntelui de fosfogips revin în totalitate Primariei Municipiului Bacau“, a spus parlamentarul bacauan Cosmin Necula.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com