„Black History Month”. Personalitati ale lumii afro-americane, evocate la CCD Bacau

Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacau a organizat la Centrul ”American Corner Bacau”, marti, 01 martie 2016, începînd cu ora 14:30, workshop-ul cu tema „Black History Month”.

black america (2)
Publicul a fost format din liceeni, participanti la proiectul „English Access Microscholarship Bacau Program, 2015-2017”, coordonati de prof. Anca Rafiroiu, inspector scolar si de prof. Alis Galbeaza, de la Colegiul National ”Vasile Alecsandri” Bacau, care au statut de traineri, agreati de Ambasada SUA la Bucuresti. Cu aceasta ocazie, Geoffrey Artis, sergent în detasamentul ”Marine Security Guards” din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti, a abordat problema discriminarii negrilor din SUA, violenta împotriva activistilor care luptau pentru drepturi civile si politice, dar si curajul militantilor afro-americani, implicati în miscarea sociala pentru obtinerea acestor drepturi.black america (3)

Dupa vizionare au fost evocate personalitati, precum: Rosa Parks, Martin Luther King jr., Harriet Tukman si Frederick Douglass, ce s-au remarcat ca lideri în lupta pentru drepturi civile. Centrul „American Corner Bacau” a pregatit în holul institutiei si o expozitie de carte, având ca tematica personalitati afro-americane, precum si o serie de materiale informative si pliante, care au fost distribuite gratuit celor interesati. „Activitatea a fost ocazionata de sarbatorirea Lunii Istoriei Afro-Americanilor, celebrata anual în Statele Unite. Credem ca participarea tinerilor elevi, dar si a profesorilor, la astfel de videoconferinte, contribuie la o mai buna cunoastere a istoriei natiunii americane.”, ne-a precizat proesorul de istorie Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.black america (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com