A fost infiintata UNSICAR “Moldova”

Joi, 24 noiembrie 2011, sala de conferinte a hotelului Helen Bacau a gazduit festivitatea de înfiintare a Sucursalei Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta în Asigurari din România (UNSICAR) “Moldova”, care va avea sediul în Bacau.

În prezenta presedintelui UNSICAR la nivel national, Bogdan Andriescu, a liderilor celor mai importanti asiguratori si brokeri de asigurari din Bacau, Sucursala UNSICAR Moldova a luat fiinta si, totodata, au fost desemnati si liderii zonali. Presedinte al filialei regionale a fost ales, în urma numararii voturilor, Zorin Puscasu reprezentantul societatii Mediatis Broker de Asigurare, unul dintre cei mai experimentati brokeri de asigurari din judetul nostru si nu numai.

 

Alaturi de Puscasu, din board-ul de conducere al UNSICAR Moldova mai fac parte si Laurentiu Botezatu reprezentantul societatii Brokers Asist Broker de Asigurare si Liviu Dinescu, reprezentantul societatii FSG Broker de Asigurare.

Pe lânga aspectul formal, generat de sobrietatea specifica unui astfel de eveniment, sedinta (care a durat mai bine de trei ore) a prilejuit, în ultima ei parte, o vie si interesanta dezbatere între brokeri si reprezentantii societatilor de asigurari.

Dintre subiectele dezbatute trebuie sa amintim o problema extrem de delicata, întâmpinata atât de asiguratori, cât si de brokeri. Este vorba despre acei agenti care vând mai multe produse pentru mai multi asiguratori, aspect care contravine normelor legale.

 

Un alt capitol de pe ordinea de zi a facut referire la buna (sau mai putin buna) colaborare dintre brokeri si asiguratori la nivel national, tematica abordata de Ghiorghe Cârlan, directorul Sucursalei ASIROM Bacau, care este, de altfel, cel mai vechi om de asigurari din Bacau aflat înca în activitate. “Din punctul nostru de vedere, al societatilor de asigurari, colaborarea cu brokerii din Bacau este, per ansamblu, una dintre cele mai bune din România”, a aratat Ghiorghe Cârlan. De aceeasi parere a fost si Florin Misaila, directorul Astra Bacau, care a opinat ca “piata asigurarilor din Bacau este usor atipica. Noi ne întelegem foarte bine si chiar nu pot spune ca lucram ca într-o competitie, ci mai curând, ca într-o echipa profesionista”. În consens cu cei doi a fost si Adrian Anton, directorul Allianz Bacau: “Exista aproximativ 20 de brokeri de asigurari în Bacau. Dar, totodata, sunt si unii care strica piata. Nu ma refer la cei din Bacau, ci la acei brokeri care îsi desfasoara activitatea la nivel national si care sunt neprofesionisti”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com