Festivitatea de absolvire a promotiei 2013- 2014 a Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna

Comunicat: „Joi, 28 august, în Piateta Primariei orasului  Târgu-Ocna a avut loc festivitatea de absolvire a Scolii Nationale de Festivitatea de absolvire Targu Ocna (4)Pregatire a Agentilor de Penitenciare, Promotia ,,Constantin Brâncoveanu”, cu un numar de 202 de absolventi (162 baieti si 30 fete din România si 10 absolventi din Republica Moldova) .
În orasul Tîrgu Ocna se afla singura institutie de învatamânt din subordinea Ministerului Justitiei din România care asigura scolarizarea agentilor de penitenciare, prin cursuri cu durata de un an si totodata ne mândrim cu faptul ca, începând cu data de 29 aprilie 2013, Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare a obtinut acreditarea Ministerului Educatiei Nationale ca institutie de învatamânt, postliceal militar,  moment care semnifica începutul unei noi etape de dezvoltare si modernizare institutionala, prin alinierea procesului de învatamânt la standardele impuse la nivel national si european, reprezentând totodata recunoasterea calitatii sistemului de pregatire asigurat de catre institutie.
Este primul an în care festivitatea a fost organizata în comunitate, tinând cont de faptul ca scoala este o institutie importanta a Festivitatea de absolvire Targu Ocna (3)orasului Tîrgu Ocna, iar viitorii functionari publici cu statut special, vor desfasura un serviciu public  în beneficiul cetatenilor, fiind parte integranta a sistemului de aparare, ordine publica si securitate nationala.
La acest eveniment au participat reprezentanti ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor, respectiv, Directorul general – comisar sef de penitenciare Catalin Claudiu BEJAN, directorul Directiei Management si Resurse Umane – comisar sef de penitenciare Gheorghe IFTINCA, din partea Departamentului Institutiilor Penitenciare din Republica Moldova , Maior de justitie Larisa FRIJA si Locotenent de justitie Mariana VACARCIUC,  directorii unor unitati penitenciare , primarul orasului statiune Tîrgu Ocna – economist Stefan Silochi.
Promotia a fost binecuvântata de catre preoti din parohiile Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, parintele protopop Constantin Alupei fiind delegat din partea Preasfintitului Episcop Ioachim BACAUANUL.
Festivitatea de absolvire Targu Ocna (2)Începând cu acest an promotiile de absolventi ai Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna vor primi o denumire simbolica. Prin decizie a directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, promotia de absolventi 2014 se va numi ,, Constantin Brâncoveanu”.
Festivitatea a avut ca momente importante citirea deciziei directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor privind acordarea gradului profesional de agent de penitenciare absolventilor cursului, rostirea juramântului de credinta, intonarea imnului national si dezvelirea placii de onoare a Scolii si premierea sefului promotiei 2013-2014.
Conducerea scolii le-a transmis proaspetilor absolventi aprecieri pentru seriozitatea si interesul de care au dat dovada în pregatirea profesionala, pentru rezultatele pe care le-au obtinut pe timpul studiilor, pentru curajul de a alege o profesie dificila si solicitanta, care presupune riscuri si provocari permanente.
Festivitatea de absolvire Targu Ocna (1) Pentru noii agenti care au intrat acum în marea familie a lucratorilor de penitenciare, absolvirea reprezinta un nou început. Ei vor merge în unitatile în care au fost repartizati, cu încrederea deplina ca sunt pregatiti sa faca fata oricaror provocari dovedind ca sunt buniprofesionisti, sa tinda spre teluri mai înalte, pentru ca vor lucra într-un sistem care încurajeaza deschis competitia si evolutia în cariera“, se arata in comunicatul semnat de Mihaela BRAILA, purtator de cuvant al  Scolii de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com