Femei platite sa faca cursuri de calificare . „Egalitatea de sanse pe piata muncii“

Proiectul „Egalitatea de sanse pe piata muncii“ a fost prezentat ieri, într-o conferinta, la Camera de Comert si Industrie din Bacau de Fundatia de Antrepenoriat Social Vâlcea, reprezentata de Valentin Cismaru. Valoarea totala a Valentin Cismaruproiectului este de 9,9 milioane de lei, din care beneficiarul a contribuit cu 198 de mii de lei. 451 de femei vor fi instruite în diferite meserii si peste 287 vor fi pregatite pentru a deveni antreprenoare.

Camera de Comert din Bacau este beneficiara unui proiect cu finantare europeana de peste 2 milioane de euro (9,9 milioane de lei), în care parteneri sunt Camera de Comert din Harghita, Fundatia Antreprenoriat Social Vâlcea, Fundatia Centrul de Pregatire Profesionala Vâlcea si Indice Consulting and Management din Bucuresti. La finalul proiectului, în luna noiembrie, 150 de femei vor avea diplome recunoscute ca lucratori în alimentatia publica sau bucatari. Pentru fiecare luna de curs ele primesc câte 900 de lei. „Pâna acum avem 78 de femei înscrise, din care 53 au finalizat cursuri de lucratori în alimentatia publica. Nu putem spune ca a Mihai Tulburefost o avalansa de înscrieri, dar ne-a fost mai usor pentru ca au fost remunerate“, a precizat Mihai Tulbure, managerul proiectului din partea Camerei de Comert si Industrie Bacau.

Proiectul urmareste dezvoltarea abilitatilor si cunostintelor pentru 451 de femei (din care 150 în Bacau) dar si dezvoltarea competentelor pentru 287 de femei, care sa se implice în lumea afacerilor. La final, organizatorii au obligatia sa elaboreze un studiu comparativ, regional, despre problematica incluziunii sociale si economice a femeilor dezavantajate din punct de vedere social, organizarea de cursuri de estetica, alimentatie Doru Simovicipublica, de îngrijitor batrâni si copii si antreprenoriat. „Este important ca femeile sunt platite iar la final vor primi o diploma recunoscuta de autoritatile statului si vor avea competente foarte bune, în meserii cautate. Pentru a finaliza cursul ele trebuie sa aiba o prezenta de cel putin 75% la ore, a precizat Valentin Cismaru, presedintele Fundatiei de Antreprenoriat Social Vâlcea.

Cursurile de calificare sunt destinate femeilor cu vârste cuprinse între 18 si 60 de ani. Pentru a fi admise,  trebuie sa fie somere cu îndemnizatie sau sa nu aiba loc de munca. În cazul în care se angajeza, pierd calitatea de cursant, dar nu sunt obligate sa dea înapoi banii încasati.

Video: Valentin Cismaru, presedintele Fundatiei de Antreprenoriat Social Vâlcea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com