Primarul Eugen Antica a agresat o femeie, „banuita„ ca filma sedinta de Consiliu Local

Primarul Eugen Antica este acuzat ca a agresat verbal si fizic pe o femeie, care asista la discutii si care avea telefonul îndreptat spre executivul Primariei. Martorii afirma ca edilul a urlat, a împins mesele iar pe femeie a bruscat-o si a strâns-o de mâna pentru a-i lua telefonul. Eugen Antica a chemat apoi seful de post din comuna, pe motiv ca ar fi fost filmat fara sa-si dea acordul.

Eugen Antica, primar PrajestiScene incredibile în sedinta de Consiliu Local Prajesti, unde primarul Eugen Antica si-a descarcat nervii pe o femeie, care tinea telefonul în mâna. Momentul de maxima tensiune a fost când primarul s-a enervat, a împins masa de sedinta pentru a-si face loc spre femeie, pentru a-i lua telefonul. În momentul de furie, Eugen Antica ar fi strâns-o tare de brat pe Ana Cadar, motiv pentru care femeia a primit de la medicul legist 3 zile de îngrijiri medicale iar Eugen Antica s-a ales cu o plângere penala pentru vatamare corporala. Agresiunea a avut loc pe 16 februarie, în cadrul sedintei de Consiliu Local, în care era aprobat bugetul pe 2015. „Am venit la sedinta, care este publica, deoarece se discuta bugetul. Nu vrem ca primarul sa faca numai pentru el, pentru masini si primarie, ci sa mai dea ceva si comunitatii. Mi-am scos telefonul, dar nu am apucat sa filmez. A tras de o masa, a sarit peste oameni, pentru a ajunge la mine. Mi-a zis sa-i dau telefonul, ca-l strica. Atunci m-a strâns cu toata puterea de bratul stâng, pe care-l aveam la spate. M-am învinetit, iar medicul mi-a dat trei zile de îngrijiri medicale. Am facut plângere la postul de politie din comuna, care vor transmite dosarul catre Inspectoratul de Politie al Judetului Bacau. Eu am fost colega de clasa cu el. Asa a fost tot timpul, agresiv si dintr-o bucata, dar nu ma asteptam sa fie atât de agresiv. M-a amenintat ca am sa vad eu ce patesc“, a spus Ana Cadar.

Consilierii locali dar si secretarul recunosc ca în sala de sedinte a fost o situatie scapata de sub control. „Au fost discutii aprinse, o situatie cu care nu m-am mai confruntat. Nu pot sa zic daca a agresat-o, erau si alti consilieri interpusi, încât nu am vazut. I-a spus ca nu are voie sa filmeze, ca nu are acordul lui. E drept ca doamna avea telefonul îndreptat spre primar“, afirma secretarul Constantin Pletosu Halungescu.

Consilierul local Petre Jicu Damian afirma ca situatia s-a precipitat si ca a cerut presedintelui de sedinta sa restabileasca ordinea. „Primarul urla ca un disperat la femeie. Am cerut lui Francisc Blaj sa linisteasca spiritele, ori sa-l calmeze pe primar, ori sa-l scoata afara. Antica a izbit masa ca un bivol, dupa care si-a facut drum spre femeie pe care a strâns-o de mâna, a împins-o. Este un om foarte agresiv si razbunator“, a spus Petre Damian Jicu.

Francisc Blaj, consilier local care a prezidat lucrarile de Consiliu confirma întreaga situatie, inclusiv amenintarile edilului. „E adevarat, a vrut sa-i ia telefonul si i-a zis ca-i arata el ce o sa pateasca, ca-i face plângere penala. Dupa ce s-a produs momentul tensionat si am cerut sa se faca liniste, primarul a sunat la Postul de Politie Prajesti, pe motiv ca se filmeaza în sedinta. Când a venit politistul lucrurile revenisera la normal“, a spus Francisc Blaj

Primarul Eugen Antica: „Râdea la mine, fara acceptul meu nu poate sa filmeze. A stricat sedinta“

Eugen AnticaPrimarul din Prajesti a încercat sa se victimizeze si a aruncat toata vina pe umerii Anei Cadar. „Discutii au fost. Dar fara acceptul meu nimeni nu poate sa filmeze. Râdea la mine, a stricat toata sedinta“, ne-a declarat Eugen Antica, dupa care a recunoscut implicit întreaga scena. „Nu am urlat, asa am eu vocea mai tare. Dar n-am pus mâna pe ea, nu stiu cum de spune ca a fost strânsa de mâna. Eu am chemat politia, nu ea. Vreti sa ma transformati din persoana agresata, în vinovat?“, a spus primarul din Prajesti.

FOTO Ziarul de Bacau

FOTO Ziarul de Bacau

Eugen Antica este unul dintre putinii primari de comuna din judetul Bacau, cu notorietate nationala. Edilul a fost condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ca a dat spaga, în urma cu cinci ani, pentru a trece Bacalaureatul. Primarul din Prajesti s-a mai remarcat dupa ce a încercat sa dea numele strazilor din comuna, dupa numele membrilor familiei sale, dar si pentru ca a facut un sediu mare de primarie, nefunctional, dupa Muzeul Luvru, in care se fac praznice. Primarul Antica este în atentia opiniei publice si pentru neregulile mari la cheltuirea banului public, remarcate în mai multi ani de Curtea de Conturi dar si pentru ca are o Toyota RAV4, platita în leasing de firma SC Laurel SRL din Prajesti, abonata la contracte publice, atribuite direct chiar de Primaria Prajesti. (sursa: Adevarul)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com