Falsa problema a distrugerii Parcului Cancicov si alte sicane ale Opozitiei din municipiul Bacau

Opozitia din municipiul Bacau reuseste sa blocheze si boicoteze aproape orice proiect important al administratiei condusa de Cosmin Necula, care are nevoie în Consiliul Local Bacau, for deliberativ, de o majoritate de doua treimi pentru orice proiect de patrimoniu.
Ba mai mult, proiectele in care este nevoie de votul consilierilor Opozitiei, condusi de ideile independentului Cristian Ghinghes, devin teme isterice impinse de acestia pe site-urile de socializare. #Rezist apeleaza si la activisti, care cunosc o radicalizare tot mai mare, in privinta violentei si vulgaritatii limbajului.
Liberalii de la Bacau, dupa ce au ramas fara liderii marcanti, care se afla in puscarie sau in procese, dupa ce au condus municipiul 12 ani, au ajuns remorca consilierului Ghinghes. Liderii moderati si cu experienta au fost trecuti pe linie moarta (Birzu, Fechet).
Ultimul proiect care a trezit o anume agitatie virala pe site-urile de socializare isi are izvorul in modul de gandire exprimat in textul „Doar împreuna mai putem salva Parcul Cancicov!“, semnat de Cristian Ghinghes, care-si spunea Kristofer, cand era minor.

Proiectul prin care se doreste impunerea unei stari civilizate in parc, asumat de Executivul Municipiului Bacau, se gaseste aici. Diferenta intre cele afirmate de Kristofer si cele scrise in proiect este enorma, fiind de prisos orice alt comentariu.

Ce alte teme false a impus Opozitia din iunie 2016 pana in prezent

Fosta administratie liberala a inceput sa dea semne de oboseala si coruptie inca din al treilea mandat al fostului primar Romeo Stavarache. Sumele mari bagate in proiectul megalomanic al Spitalului Municipal, erorile de proiectare de la Insula de Agrement, proiectul esuat de la Sala Polivalenta sunt doar cateva exemple care tin blocata activitatea Municipiului Bacau si bugetul orasului, care este nevoit sa faca alocari pe capitole bugetare chiar daca investitiile raman blocate si incalcite.
In timp ce in Bacau mai lipsea sa se faca doar un turn Eiffel, ca Soseaua de Centura a fost inaugurata de liberalul Ludovic Orban intr-un eveniment penibil, in 2008, fosta administratie liberala a uitat sa faca rezerva de apa a orasului Bacau, sa faca investitii in retelele principale a CET-ului, sa faca investitii in strazile Municipiului Bacau. CET-ul a ajuns in faliment, iar locul lui a fost luat de Thermoenergy, o societate de termoficare tinuta in perfuzii de la bugetul local.
Dupa cateva zile de mandat, primarul Cosmin Necula s-a confruntat cu o prima avarie importanta la reteaua de apa. Au urmat alte avarii, iar fostii conducatori ai urbei, ajunsi in Opozitie, au aratat cu degetul spre primar, fara nicio logica si bun simt.

Izvoare Bacau

Alte teme false:

S-a facut curatenie pentru crearea unui aspect mai civilizat al Parcului Ghereiesti. Opozitia a acuzat primarul ca defriseaza parcul, care si acum e la locul lui.

A fost infiintata, in decembrie 2016, SC Societatea de Servicii Publice Municipale Bacau S.A., pe modelul societatilor 100% publice infiintate in Iasi, Cluj, Bucuresti si in majoritatea oraselor tarii.

La infiintare, pentru obtinerea mai rapida a avizelor si a standardelor avea nevoie de patrimoniu. S-a incercat trecerea unui teren de 8200 de metri in patrimoniul societatii. Unii consilieri ai Opozitiei au acuzat ca se fura terenul, ca la mijloc e o afacere imobiliara. Terenul s-a intors la Municipiul Bacau, in ciuda isteriilor.
S-a pus problema delegarii administrarii domeniului public si privat catre societatea SSPM Bacau.

Liberalii din Consiliul Local s-au opus, au castigat inca o lupta impotriva noii administratii, prin blocarea proiectului.
Societatea, fata de care sunt asteptari foarte mari, are doar vreo 60 de salariati. La Iasi, Societatea de Servicii Publice are 700 si functioneaza din 2010, fara probleme.

Poate si de aceea, in ultimii ani, Iasiul a redevenit cel mai frumos si curat oras al Moldovei. Asta si pentru ca Iasiul are o alta Opozitie, o alta viziune si resursa umana mai bine scolita.

Dupa 1 an si 10 luni de mandat primarul Cosmin Necula a aratat ca nu e dispus sa faca niciun compromis cu Opozitia. Acuza voalat ca nu e dispus sa negocieze spatii comerciale si alte interese. Liberalii, obisnuiti cu anii in care au capusat bugetul Municipiului Bacau nu se pot impaca cu starea de opozitie. Desi, la fel ca in pilda biblica, in care faraonul a visat sapte vaci grase, apoi sapte slabe, care le-au mancat pe primele, acestia ar trebui sa inteleaga ca e normala si alternativa la putere si nu doar opozitia de dragul opozitiei. Politica insa depaseste pragul oricarei morale, situandu-se chiar in afara ei.

In ciuda mostenirii dezastruoase, a unui buget diminuat de cresterile salariale si de banii alocati pe proiecte blocate, dar si a unei pozitii lipsite de majoritatea necesara in Consiliul Local Bacau, actualul primar trebuie sa dovedeasca ca poate dezvolta orasul si pentru asta are nevoie de bani si de sprijin. Altfel, in 2020 Bacaul va fi mai jos, cu un alt primar, cu alte scandaluri, cu teme false sau adevarate ale Opozitiei.

Izvoare Bacau. Administratie 2004-2016

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

2 Comentarii

 1. Adrian spune:

  poate scrii unde si mai ales pe ce bani e angajat Ghinghes la Romania Curata/Societatea Academica din Romania… a zis chiar el: pe proiectul „State capture in public education”.. e chiar mananger de proiect!

  http://sar.org.ro/en/english-state-capture-in-public-education/

  Ia sa vedem ce scrie pe site:
  „Funded by: Open Society Foundations
  Budget: 80,000 USD”

  = SOROS! Pe fata!

 2. RoneyB spune:

  Mul?umesc ?ieu mult pentru mesaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com