Expozitia „Fenomenul Solidaritatea”

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacau organizeaza pe 7 noiembrie, de la ora 12, vernisajul expozitiei „Fenomenul Solidaritatea”.

 

Manifestarea este dedicata prezentarii activitatii Sindicatului Independent Autocefal „Solidaritatea , federatie sindicala întemeiata în septembrie 1980 la Gdansk.

Sub conducerea lui Lech Walesa, „Solidaritatea” a devenit un factor extrem de important în lupta anticomunista din Polonia si, în acelasi timp, un simbol pentru întreaga Europa de Est, aflata sub influenta Uniunii Sovietice.

Simpozionul National „Vasile Pârvan” (program)

„Actiunile sindicatului „Solidaritatea” au potentat protestele din întregul lagar comunist, având un rol important în caderea comunismului în ceea ce s-a numit „Toamna Natiunilor”. Manifestarea este organizata în colaborare cu Ambasada Poloniei la Bucuresti si Compartimentul Integrare Europeana al Inspectoratului Scolar Judetean Bacau”, a spus dr. Marius-Alexandru Istina, seful sectiei de Logistica, Informatizare si Educatie Muzeala din cadrul Muzeului „Iulian Antonescu” Bacau.

citeste si: Cultura Cucuteni, redescoperita la Fulgeris

Modernizarea retelei de gaz, blocata de zidurile beciurilor boieresti

Arta bacauana, vazuta de pictorul Gheorghe Parascan

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com