Primarul Stavarache si-a vazut visul cu ochii, a transformat municipiul Bacau intr-un imens orfelinat (anul 2016)

Municipiul Bacau a scazut in ultimii ani, potrivit Institutului National de Statistica (INS) si Recensamantului Populatiei si Locuintelor, din 2011, cu peste 35 de mii de locuitori. Acum, visul a devenit realitate: in locul supermarketurilor se vor construi orfelinateorasul are mai putin de 145 de mii de oameni. Mai grav, tendinta este ca orasul sa piarda populatia activa. Pana in 2016, numarul locuitorilor s-ar putea reduce pana la 100 de mii, pe fondul mortalitatii crescute, datorate nivelului de trai.

Potrivit datelor statistice, municipiul Bacau detine un record trist in ceea ce priveste numarul copiilor care au parintii peste hotare, si care au premisele de a dezvolta comportamente deviante, la fel ca micutii din orfelinatele gigant de pe vremea lui Ceausescu. Investitiile in oras vor fi din ce in ce mai putine, dat fiind gradul mare de indatorare al municipalitatii dar si al populatiei.

Anul 2012- Bacauanii il realeg pe Stavarache/ Mortii, pensionarii cu dizabilitati si tinerii analfabeti il vor vota pe Romeo

Campania electorala din 2012 va fi pentru primarul in functie al Bacaului o adevarata relaxare. Daca institutiile statului nu-l vor trage la raspundere pentru combinatiile facute cu fonduri europene si pentru subminarea economiei locale, atunci aproape nimeni nu-l mai poate opri. Modifcarea legislatiei in privinta alegerilor locale (Codul Electoral) va permite desemnarea primarului dupa primul tur de scrutin, dupa trei luni de campanie electorala.

Cu un an inainte de alegeri candidatul Romeo la primarie nu are niciun contracandidat viabil. A reusit sa cumpere, din timp, prin diferite mijloace, mass-media locala si sa polarizeze numele sau in toate publicatiile. O revista fantoma (RAPPL) l-a desemnat in 2011 „Primarul anului in Romania” si este previzibil ca Stavarache sa unga cu bani multi o alta revista care sa-l faca primarul anului din Europa sau de pe Mapamond.

Mai mult, dupa metoda PNL din 2008, Stavarache va vicia si mediul online. Principalul scop al inventatorului Stavarache va fi compromiterea celorlalti candidati, a putinilor oponenti din media locala si centrala, calomnierea lor si inscenarea unor mizerii. Chiar daca o parte din acestia vor castiga electorat, sansa lor de a fi primar este aproape nula.

In acest moment, din cauza vizibilitatii excesive, primarul Stavarache are, cu siguranta, peste 60% din voturile bacauanilor.

Ceilalti politicieni, care s-au anuntat in cursa, (Adrian Mironescu, Cristi Manolache, Constantin Scripat, s.a.) se bat pe acelasi electorat, care nu are in momentul de fata creierul spalat de propaganda care functioneaza acum pentru cetatenii orasului. Indiferent cat de buni vor fi, ei isi vor imparti aceeasi felie de 40-50%, dar care nu va conta in contextul general.

 

2016: Romeo Stavarache, desi batran, inca mai are discipoli care il iubesc

In al treilea mandat al sau, primarul Bacaului va atinge noi culmi ale vulgaritatii si placerilor

desi captivi in propriul viciu, fanaticii sunt satisfacuti ca produc placere celui mai iubit parinte al urbei

desi captivi in propriul viciu, fanaticii sunt satisfacuti ca produc placere celui mai iubit parinte al urbei

interzise. Daca in perioada 2004-2008 a incercat desfintarea unor ziare, pe unele le-a cumparat (prin crestea pretului platit din bani publici pe gunoi) si pe altele le-a supus prin alte intelegeri, in 2012-2016, actualul primar nu va mai avea oponenti.

In 2006, edilul a spus in direct intr-o inregistare radio : „Da-i in pi..da mamii lor de ziaristi”, in 2011 a amenintat cu desfiintarea unor ziaristi si publicatii nationale. A lovit cu pumnul in masa, a injurat, a amenintat si a produs dezinformari ca la carte, dupa o reteta bolnava, demna de spitalele de boli nervoase.

Este de asteptat ca perioada 2012-2016 sa fie una calma din acest punct de vedere. Pentru protejarea afacerilor (si asa grav afectate) singura publicatie care ii mai face opozitie va accepta sa-i faca cultul personalitatii. Numarul discipolilor si fanaticilor va creste, pe fondul lipsei locurilor de munca, a deviantei generale, etc.

Primaria Bacau va avea cel bun serviciu de monitorizare al presei, la care vor fi angajate persoanele care stiu sa sa-si dovedeasca dragostea fata de conducatorul iubit. Bacaul va reveni demografic la ceea ce a fost in urma cu o suta de ani.

Un mic targ, cu  speculanti prinsi intr-un joc in care doar banul public ii va mai tine in viata. Daca in 2011 administratia locala a mimat interzicerea drogurilor usoare, in 2016, acestea se vor da gratis, odata cu publicatia administratiei, pentru a potenta efectul de satisfactie asupra intelegerii actului administrativ.

Aplaudacii primarului, „oamenii de litere din jurul lui” ii vor scrie poezii si vor povesti cum primarul a atras si iar a atras fonduri europene.

citeste si:Romeo Stavarache, bantuit de fantomele trecutului/ „Cici Balerina” a schimbat istoria Bacaului

Secretarul de stat Razvan Murgeanu a luat-o razna din cauza pasajului lui Romeo Stavarache

Romeo Stavarache, primarul minune al Romaniei

Prescriptia este departe/ Dosarele le-au distrus reputatia si afacerile

SCANDAL: Fonduri europene date fara licitatie la pasajul subteran Oituz –Stefan Guse

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com