Exercitiul bilateral româno-american „Dacian Viper 2014”

450 de piloti militari romani si americani vor efectua exercitii aviatice pe Campia Turzii, cu avioane Mig 21 Lncer si F16. Atat oficialii romani, cat si cei americani au mentionat ca antrenamentele au fost planificate cu mult inainte de evenimentele din Ucraina.

MAPN-Armata romana (1)„Peste 200 de militari români, piloti si personal tehnic, cu aeronave MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriana si aproximativ 250 de militari ai Fortelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, cu aeronave F-16, participa, în perioada 10-17 aprilie, la exercitiul bilateral româno-american „Dacian Viper 2014”, care se va desfasura pe aerodromul militar de la Câmpia Turzii.

Exercitiul are ca obiectiv principal ridicarea nivelului de pregatire prin instruirea într-un mediu multinational, dezvoltarea cooperarii si îmbunatatirea interoperabilitatii dintre armatele unor tari membre ale NATO, precum si exersarea tehnicilor, tacticilor si procedurilor în comun cu partenerul american.

Armata -MApN (189) „Dacian Viper”, care este la a patra editie, s-a mai desfasurat la Baza 71 Aeriana de la Câmpia Turzii în anii 2006, 2008 si 2012, având ca principal obiectiv antrenamentul în comun al pilotilor, personalului tehnic, controlorilor de trafic aerian si ofiterilor de stat major în conditii reale, pentru planificarea si executarea unor misiuni de zbor în formatii mixte, dar si cu echipaje mixte româno-americane.

Exercitiul a fost planificat cu un an înainte de desfasurare si este inclus în planul cu principalele activitati ale Statului Major al Fortelor Aeriene“, precizeaza într-un comunicat oficiali ai MapN.

Armata -MApN (155) „În perioada 10-17 aprilie 2014, Fortele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii si Fortele Aeriene Române vor efectua un exercitiu bilateral la Câmpia Turzii. Sase avioane F-16 ale Escadrilei 31 Vânatoare de la Baza Aeriana Aviano, din Italia, vor participa la exercitiu. Exercitiul a fost planificat anterior evenimentelor actuale din Ucraina. Scopul exercitiului este cresterea interoperabilitatii si a nivelului de pregatire pentru operatiuni aeriene combinate, inclusiv aer-aer, aer-sol si pregatire pentru controlori de trafic aerian pentru operatiuni tactice întrunite. Acest exercitiu este cea mai recenta ilustrare a înaltului nivel de cooperare militara existenta între cele doua tari si reflecta forta parteneriatului nostru cu România“, se arata în comunicatul Ambasadei SUA.

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com