Europarlamentarul Monica Macovei, in delir justitiar, isi defaimeaza tara de la Bruxelles

Tendinte sado-masochiste, autoflagelare, umilire sau chiar paranoia. Poate acestea ar fi etichetele puse de un psihanalist europarlamentarului Monica Macovei, care nu pierde niciun prilej pentru a le spune europenilor cat de corupti sunt romanii si ca interventiile politicului in Justitie sunt fregvente.

Monica Macovei nu scapa coruptia din guraCu un aer auster, severa, „vaduva neagra“ a politicii romanesti de la Bruxelles cere permanent masuri dure contra Romaniei. Aparent acestea par sa aiba un substrat politic. Acum sunt la guvernare cei de la USL. Trebuie spurcati in intreaga Europa, numiti corupti, justitiabili, infractori, hoti. In acest fel, demersul europarlamentarului PDL Monica Macovei pare sa-si aiba justificare. Care sunt efectele probabile? Cu siguranta ele nu se manifesta prin cresterea in sondaje a fostului partid de la guvernare, ci doar in masuri mai dure contra Romaniei, venite de la Comisia Europeana, un fel de Dumnezeu al politicii de pe continent.

Si un ultimul text de pe blogul personal Monica Macovei creioneaza, din postura demnitatii de europarlamentar, post in care au trimis-o votul romanilor, imaginea unei tari unde lucrurile sunt scapate de sub control, unde sunt incalcate principiile democratiei. Romania apare ca un fel de tara bananiera sau din America Latina, deoarece obiectivul Guvernului Romaniei este „impreuna pentru coruptie“, care este realizat prin „sa-i mintim pe europeni“! Ce acuze mai aduce fostul ministru al Justitiei? Ca in Romania de sub Guvernul Ponta este incalcat principiul separarii puterilor in stat si ca doar vitejia unor magistrati a condus la condamnarile recente ale unor politicieni de prim rang! Textul este incheiat magistral: „Asteptam raportul MCV din decembrie 2013“. Afirmatie care coincide, in transpunere psihanalitica, cu „Asteptam pedeapsa, flagelarea europenilor, biciul lor!“, deoarece ne place sa stam in genunchi…

Monica Macovei asteapta cu satisfactie pedeapsa

Monica Macovei asteapta cu satisfactie pedeapsa

Un text, marca Monica Macovei, care merita citit din unghiul unor conflicte psihice mai vechi nerezolvate, care au condus la un comportament patologic, manifestat si in Parlamentul European:

„Optimismul penibil si minciuna lui Ponta & USL nu pacalesc Comisia Europeana. Progresele din MCV sunt datorate in totalitate unor magistrati, nu lui Ponta&comp.
 
„Ponta si MCV” inseamna doua lucruri: (1) Ponta minte opinia publica si Comisia atunci cand lucrurile merg prost exact din cauza lui si a USL si (2) Ponta se impauneaza cu meritele altora acolo unde lucrurile merg bine. Dar si impaunarea este mincinoasa, pentru ca de fapt Ponta si USL vor sa opreasca ce merge bine in justitie, obiectivul lor fiind „impreuna pentru coruptie”, obiectiv realizat prin mai multe metode, una fiind „sa ii mintim pe europeni”.  Asa se facea pe vremea lui Nastase in relatiile cu Comisia Europeana, asa face si Ponta, copilul de mingi al condamnatului Nastase. In 2004, Nastase ne-a lasat o clauza de salvgardare pe justitie si coruptie. Sa vedem cu ce necazuri ne alegem dupa minciunile lui Ponta.  S-ar putea insa sa nu mai tina tertipurile Nastase-Ponta-Voiculescu, pentru ca vremurile s-au schimbat si, mai ales, justitia din Romania s-a schimbat.
Monica Macovei_Singurele progrese din ultimele sase luni masurate de MCV sunt datorate in totalitate unor magistrati si, in primul, rand judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care condamna ministri sau parlamentari uitindu-se numai la probe, si nu la functiile politicienilor inculpati. De aceea lor le multumim pentru „progrese”.  Iar peste Ponta punem un X rosu care inseamna: nu mai interveni in justitie !      
Optimismul mimat si minciunile lui Ponta & USL nu vor pacali Comisia Europeana, care lucreaza cu fapte reale, si nu cu vorbe.
Faptele reale sunt urmatoarele:
–       Condamnarile din ultima perioada arata ca avem judecatori profesionisti si independenti, care trebuie sustinuti si promovati ca model pentru toti judecatorii din tara.    
–       Dosarele de coruptie cu politicieni ajunse acum in faza finala de judecata au fost lucrate de procurorii anticoruptie condusi de Daniel Morar, inainte de a veni USL la putere.   
–       CSM a fost atacat politic de Ponta si de trustul inculpatului Voiculescu, iar judecatori si procurori din categoria celor independenti si curajosi au fost supusi unor campanii de denigrare invatate si practicate de securistul si inculpatul penal Voiculescu.   
–       Guvernul nu a respectat solicitarea scrisa a Comisiei Europene de a organiza o selectie pentru numirea procurorului general si a procurorului sef al DNA.
–       Ponta a intervenit brutal in justitie cand a cerut procurorilor oprirea anchetelor privind mita de la bacalaureatul organizat la Liceul Bolintineanu.
–       Presa si opinia publica asteapta, pe buna dreptate, sa se finalizeze dosarul central al fraudelor de la referendumul de anul trecut, in care este cercetat si pesedistul Dragnea. Presa stie ca se lucra la Rechizitoriu (actul de trimitere in judecata, aici), dar acum nu mai este clar ce se intampla: va fi sau nu trimis Dragnea in judecata? Intreb si eu, pentru ca „Dosarul Dragnea” a ajuns sa fie vazut ca un test pentru noul procuror general Tiberiu Nitu, pe care Ponta l-a vrut musai acolo.      
–       Ponta a dat indicatii procurorilor chiar din sedinta de Guvern, cand le cerea ministrilor sa ii transmita „directorului CFR ca ii trimit eu DNA-ul pe cap daca mai vinde ceva din companie”. Numai pe vremea condamnatului Nastase se stabilea la partid ce dosare sa faca procurorii. Copilul de mingi Ponta face la fel.
–       Ponta l-a numit ministru si l-a tinut in Guvern pe Relu Fenechiu pana cand a fost condamnat la 5 ani inchisoare, desi Fenechiu fusese trimis in judecata de DNA in iunie 2012, iar Comisia Europeana il avertizase pe Ponta, in ianuarie 2013, ca Guvernul isi pierde credibilitatea cu astfel de personaje pe post de ministri.
–       Modificarile aduse Constitutiei de trupa USL desfiinteaza statul de drept si elimina principiul separatiei puterilor in stat. Independenta judecatorilor si procurorilor este serios pusa la incercare de propunerile unor parlamentari USL, unii dintre ei cercetati penal si cu interese clare de compromitere a justitiei.
Sunt doar cateva fapte care s-au petrecut in Romania in ultima jumatate de an in zona justitiei si anti-coruptiei.  Decontul de la Comisia Europeana va veni la sfarsitul anului, odata cu raportul MCV. 
Salvarea noastra sta in judecatorii si procurorii puternici si profesionisti care nu se mai intorc din drum si nu ii baga in seama pe Ponta & comp.  O sa treaca si guvernarea pentru coruptie si impotriva justitiei, iar magistratii corecti, profesionisti si curajosi vor fi tot aici. Vremurile grele trec, dar oamenii puternici ramin (Nicholas Taleb).
Asteptam raportul MCV din decembrie 2013“
Monica Macovei-21 iulie 2013.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com