Educatie anticoruptie la CCD Bacau

Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacau si Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica Bacau, au organizat, ieri, 6 februarie, de la ora 14.30, workshop-ul cu tema “Rolul institutiilor publice în prevenirea si combaterea coruptiei”. Evenimentul a avut loc la Centrul „American Corner“ Bacau.

 

Seminarul a fost coordonat de Roland Filipescu, ofiter de prevenire la Directia Generala Anticoruptie, din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si de profesorul Lucica Ciuperca, coordonatoarea Centrului Regional de Resurse pentru Educatia Civica Bacau.

La activitatea educativa au participat elevi, membri ai Consiliului Judetean al Elevilor Bacau si ai Consiliilor Scolare ale Elevilor, de la Colegiile Nationale „Ferdinand I” si „Gheorghe Vranceanu” Bacau, care au calitatea de parteneri în proiectul ”Angajamentul tinerilor în lupta împotriva coruptiei”. „Au fost prezentate institutiile statului cu atributii în domeniul prevenirii si combaterii coruptiei, a fost facuta distinctia între DNA si DGA, ultima fiind structura a MAI, creata în anul 2005, în acest context fiind evidentiate în mod special problematica specifica instrumentarii cazurilor de coruptie. Totodata, s-a insistat asupra dificultatii surprinderii participantilor la infractiunea de coruptie si s-a discutat despre diferitele aspecte ce pot aparea în aplicarea legii si administrarea pedepselor“, a spus Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

La finalul întâlnirii a fost prezentat un film documentar despre descinderile facute, perchezitiile si arestarile efectuate la Vama Albita, la Vama Siret, dar si la alte puncte de frontiera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com