Edilii din Gura Vaii au dat o gaura de 150 de mii de lei

Primarul Vasile Pascu s-a dat singur în judecata zilele acestea, dupa ce Curtea de Conturi a efectuat un control si a observat ca primarul, secretarul si consilierii locali au prejudiciat bugetul comunei Gura Vaii cu 150 de mii de lei. Acestia au acum de platit câte 9341 de lei, din propriul buzunar, deoarece au împartit satenilor materiale de constructii care nu apartineau primariei. Banii au fost imputati prin dispozitie de primar, iar acum instanta va decide daca vor fi platiti. „Pentru ca nu am atacat în contencios hotarârea, a trebuit sa fiu alaturi de ei. Daca asa va hotarî instanta, vom plati”, a spus primarul Pascu. În comuna Gura Vaii, afectata de inundatiile din 2005, s-a construit un cartier de 2005 case, la Rotunda. O firma care a realizat 41 de case a reclamat faptul ca cinci case au fost facute cu propriile materiale de constructii si nu au fost achitate de primarie. Materialele, care trebuiau date firmei, au fost distribuite la 60 de persoane din comuna, printr-o hotarâre a Consiliului Local Gura Vaii. Deasemeni, edilii au omis faptul ca acestea trebuiau inventariate. „Prin 2006 s-a solicitat formarea unei comisii care sa analizeze cantitatea de materiale de constructii aflata în depozite. Nu stiu de ce, nu s-a mai facut acel inventar. Anul viitor, materialele au fost distribuite în comuna, prin decizia consiliului”, ne-a declarat secretarul Petre Hoborici. Curtea de Conturi a remarcat faptul ca din cele 60 de persoane, la care au ajuns materialele, niciuna nu avea acest drept. 13 din ele primisera ajutoare în 2005, iar restul, nici macar nu fusesera afectate de ploi.

Materialele de constructii au fost date sub presiunea satenilor

Firma care a facut casele din Rotunda, a executat silit bugetul primariei, în 2008, cu suma de 210 mii de lei. Din aceasta valoare, 149 de mii de lei se regaseau în materialele distribuite ilegal catre sateni. Situatia a fost observata abia anul acesta în urma controlului Curtii de Conturi. Primarul afirma ca nici firmele nu au respectat proiectele caselor, punând mai putine materiale de constructii. „Nu au folosit 19 metri cubi ci doar 12 metri cubi de BCA în case. Trebuie facuta o expertiza”,a spus Vasile Pascu, dezvaluind o alta ilegalitate, la care s-a închis ochii. Consilierul local Costica Zdrobis spune ca firma nu s-a aratat inteteresata sa-si ia materiale, care s-au depreciat în depozitul primariei. Hotarârea consiliului a fost initiata si votata sub presiunea unor localnici. „Sinistratii au perturbat sedinta de consiliu local, spunând ca materialele sunt ale lor”, a afimat Zdrobis.

„Fiecare din noi vom da în judecata primaria, pentru ca primarul a semnat o dispozitie prin care fiecare din noi suntem obligati sa platim 9341 de lei”, a spus Petre Hoborici, secretarul comunei.

Mircea Merticariu-decembrie 2010-adevarul.ro

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com