Deputatul bacauan Tudor Chiuariu, trimis în judecata de DNA

Deputatul bacauan Tudor Chiuariu, fost ministru al Justitiei, a fost trimis în judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sub acuzatia de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinte grave. În acelasi dosar, mai este anchetat si fostul ministru al Comunicatiilor, Nagy Zsolt. Potrivit actelor transmise în instanta, se arata ca în anii 2005-2007, printr-un sir de acte nelegale, reprezentantii Postei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a Statului Român, în proprietate privata a SC Impost Developements SA. Pentru înstrainarea cladirii si a terenului si-au dat avizul favorabil si cei doi ministri, în ciuda opozitiei specialistilor. Procurorii afirma ca astfel, prin subevaluarea unui imobil, statul a fost prejudiciat cu peste 8,6 milioane de euro. Dosarul se afla spre judecare la Înalta Curte de Casatie si Justitie.

În ciuda gravitatii acuzatiilor, deputatul Tudor Chiuariu crede ca procurorii nu au nicio proba. „Vreau sa va spun ca ma bucur ca acest dosar, care a stat în sertar trei ani, va ajunge în sfârsit în instanta. Actul de proprietate al Postei este intabulat în 2002, când eu aveam doar 26 de ani si nu aveam nicio functie publica. Toata treaba cu dosarul DNA este doar o comanda politica, de la un capat la altul”, ne-a spus Tudor Chiuariu.

„DNA este o institutie de propaganda politica”

Deputatul bacauan crede ca trimiterea în judecata nu va avea un impact negativ. El spera ca mai devreme sau mai târziu, cei care au înscenat si instrumentat acest dosar sa platrasca. „Procurorii nu pot indica nici un loc unde am încalcat legea. DNA este o institutie de propaganda politica, în slujba domnului Basescu. Mai devreme sau mai târziu, vor plati cu totii. Inclusiv presedintele Basescu!”, a mai spus Chiuariu.

Mircea Merticariu-decembrie2010-adevarul

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com